Rachel Klamer geeft eerste visitekaartje af

WANAKA (NZL) – In de eerste wedstrijd van het Olympisch jaar heeft Rachel Klamer meteen haar visitekaartje afgegeven. In Nieuw-Zeeland, waar de Nederlandse selectie verblijft, wist ze vrijdag bijna te winnen van de nummer twee van de wereld Andrea Hewitt. Die heeft in haar carrière nog bijna nooit een eindsprint verloren en was dat voor eigen publiek ook niet van plan. Klamer kwam heel dichtbij en baalde na afloop lichtjes dat ze Hewitts reeks niet had kunnen doorbreken.

Het Nederlandse drietal kwam met de kopgroep het woelige water uit. Op het fietsonderdeel miste Sarissa de Vries een bocht, waardoor ze het contact met de groep verloor. Danne Boterenbrood, naast Klamer tweede belangrijk kandidaat voor Olympische deelname, werd vierde. Bij de mannen was Jan van Berkel goed voor een vijfde plaats. De race werd gewonnen door de nummer vier van de wereld en de partner van Hewitt, de Fransman Laurent Vidal.

UITSLAGEN
TRIATHLON WANAKA (NZL)
(Sprint-afstand)
MANNEN -----------------------------
 1 Laurent Vidal    FRA  55.25
 2 Ryan Sissons    NZL  55.34
 3 Tony Dodds     NZL  56.04
 4 Aurelien Lebrun   FRA  56.14
 5 Jan van Berkel       56.35
VROUWEN ----------------------------
 1 Andrea Hewitt    NZL 1.01.12
 2 Rachel Klamer      1.01.13
 3 Debbie Tanner    NZL 1.01.38
 4 Danne Boterenbrood    1.01.56
 5 Sophie Corbidge   NZL 1.04.30
 6 Sarissa de Vries     1.05.16
Bronnen / Links:
- Wim van den Broek, NTB-Persdienst
- The Southland Times

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Één reactie

 1. Roland - 23 januari 2012:

  Respect voor Andrea Hewitt. Hewitt is inderdaad behoorlijk snel op de laatste meters, maar om nu te zeggen dat ze nog nooit een sprint heeft verloren vind ik wat ver gaan. Afgelopen jaar in Lausanne en London werd ze er in de laatste honderden meters toch aardig afgelopen. Dus, Hewitt lijkt mij straks zeker geen onoverkomelijke horde op weg naar goud. Alle kansen voor onze dames dus!!!