Rachel Klamer geeft eerste visitekaartje af

WANAKA (NZL) – In de eerste wedstrijd van het Olympisch jaar heeft Rachel Klamer meteen haar visitekaartje afgegeven. In Nieuw-Zeeland, waar de Nederlandse selectie verblijft, wist ze vrijdag bijna te winnen van de nummer twee van de wereld Andrea Hewitt. Die heeft in haar carrière nog bijna nooit een eindsprint verloren en was dat voor eigen publiek ook niet van plan. Klamer kwam heel dichtbij en baalde na afloop lichtjes dat ze Hewitts reeks niet had kunnen doorbreken.

Het Nederlandse drietal kwam met de kopgroep het woelige water uit. Op het fietsonderdeel miste Sarissa de Vries een bocht, waardoor ze het contact met de groep verloor. Danne Boterenbrood, naast Klamer tweede belangrijk kandidaat voor Olympische deelname, werd vierde. Bij de
MANNEN
was Jan van Berkel goed voor een vijfde plaats. De race werd gewonnen door de nummer vier van de wereld en de partner van Hewitt, de Fransman Laurent Vidal.

 UITSLAGEN TRIATHLON WANAKA (NZL) (Sprint-afstand) 
MANNEN

-----------------------------
1 Laurent Vidal FRA 55.25
2 Ryan Sissons NZL 55.34
3 Tony Dodds NZL 56.04
4 Aurelien Lebrun FRA 56.14
5 Jan van Berkel 56.35
VROUWEN ----------------------------
1 Andrea Hewitt NZL 1.01.12
2 Rachel Klamer 1.01.13
3 Debbie Tanner NZL 1.01.38
4 Danne Boterenbrood 1.01.56
5 Sophie Corbidge NZL 1.04.30
6 Sarissa de Vries 1.05.16

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
The Southland Times