Cervélo P5

18 Januari is het zover. Dan wordt het nieuwste wapen van Cervélo onthuld. De P5. Dit zou de fiets moeten zijn die de strijd moet aangaan met alle nieuwe superbikes van andere merken zoals de Trek 9-serie, de BMC TM01, de Argon18 E-118, de Cannondale Super Slice en ga zo maar door. Volgens de geruchtenstroom zal de fiets in 2 verschillende carbon versies te leveren zijn wat er voorzichtig op kan duiden dat na of misschien zelfs al in 2012 er geen nieuwe P2/P3 en P4 zal worden geproduceerd. Wat op zich niet heel erg raar is aangezien de P2 en P3 al weer heel wat jaartjes bestaan en nog steeds hele goede fietsen zijn, maar in details inmiddels verouderd. De P4 zal sowieso uit de collectie verdwijnen omdat deze fiets veel te duur en te ingewikkeld is om te produceren. Daarnaast zal de geometrie aangepast worden aan de stijl die ook door verschillende andere merken wordt gehanteerd namelijk minder diep/aerodynamisch qua positie en ook iets korter in de Reach waarde. Althans, dat is wat er nu volgens de geruchten wordt verspreid. 18 Januari weten we weer meer en hieronder een klein voorproefje van hoe die machine er ongeveer uit zou gaan kunnen zien. Met dank aan Tririg.com. We houden jullie op de hoogte!

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Één reactie

  1. Hans van Vlijmen - 17 januari 2012:

    Vandaag een mail van Cervelo ontvangen met een promofilm en foto’s van de nieuwe Cervelo P5 alleen heb ik het vermoeden dat er een zeer fors prijskaartje aanhangt
    Het is een doordacht concept alleen lijkt het frame veel op de Scott Plasma
    link van de promofilm is
    http://www.youtube.com/watch?v=C_eRvvXj2O0&feature=player_embedded