Arie de Jong en Saskia Elemans pakken crossduathlon Groesbeek

GROESBEEK – In de winterse periode geldt de duathlon van Groesbeek als een van de weinige wedstrijden op de NTB-kalender. De wedstrijd eindigde in de verrassende winst voor Arie de Jong. Hendrik Venema had graag gewonnen op zijn thuiscircuit, maar door een bijzonder malheur kon hij niet voluit gaan. Tijdens het mountainbiken verloor hij een contactlens, waardoor zicht en scherpte ontbraken. Hij strandde nu op plaats vier. Beste duatlete was Saskia Elemans, die Riikka Kelja en May Kerstens voor bleef. Kerstens had klassieke pech: materiaalproblemen op het fietsonderdeel. Daardoor zag zij Elemans en Vreeswijk in de slotfase uitlopen.

De korte crossduathlon werd gewonnen voor de jonge Mark Hamersma uit. Jarno Veldhoven werd tweede. Beste dame was Renate van Oosten.

 UITSLAGEN TRIATHLON (6,5L - 21MTB - 3L) 
MANNEN

-----------------------------
1 Arie de Jong 1.36.42
2 Thomas Dunkerbeck
3 Joost Christiaans
4 Hendrik Venema
5 Carlos Baltus
VROUWEN ----------------------------
1 Saskia Elemans 1.50.29
2 Riikka Kelja
3 May Kerstens

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Triathlonvereniging ‘Cerberus’, Nijmegen