Rondje eilanden Vinkeveen volgend jaar op de kalender

Pakweg tien jaar geleden is een van Nederlands populairste wedstrijden van de kalender verdwenen: de roemruchte “Eilanden Triathlon”, een triathlon waarbij het loopparcours over pakweg tien verschillende eilandjes in de Vinkeveense plassen voerde waartussen gezwommen werd, en waarna de triathlon vervolmaakt werd met een afsluitend fietsonderdeel. Een viertal enthousiaste triatleten van Hellas Triathlon uit Utrecht werkt
nu samen met een lokale Vinkeveense stichting om in een aangepaste vorm deze wedstrijd volgend jaar, begin augustus, weer op de NTB-kalender te krijgen. Eerder dit jaar was er al een eerste try-out met een select gezelschap. Vorige week is dit nog een keer – zij het onder wat frissere, herfstachtige omstandigheden – herhaald. Om een impressie te krijgen van het prachtige parcours, volg het onderstaande videoverslag van de laatste keer.

 

Of de wedstrijd definitief doorgaat, wordt bekend voor het einde van het jaar. Dus meer nieuws en informatie volgt zeker nog. Dit valt te volgen via Twitter: @trondjeeilanden

Bronnen/Links:
– Pieter Vernooij (PR-Coordinator)