Rondje eilanden Vinkeveen volgend jaar op de kalender

Pakweg tien jaar geleden is een van Nederlands populairste wedstrijden van de kalender verdwenen: de roemruchte “Eilanden Triathlon”, een triathlon waarbij het loopparcours over pakweg tien verschillende eilandjes in de Vinkeveense plassen voerde waartussen gezwommen werd, en waarna de triathlon vervolmaakt werd met een afsluitend fietsonderdeel. Een viertal enthousiaste triatleten van Hellas Triathlon uit Utrecht werkt nu samen met een lokale Vinkeveense stichting om in een aangepaste vorm deze wedstrijd volgend jaar, begin augustus, weer op de NTB-kalender te krijgen. Eerder dit jaar was er al een eerste try-out met een select gezelschap. Vorige week is dit nog een keer - zij het onder wat frissere, herfstachtige omstandigheden - herhaald. Volg het onderstaande videoverslag van de laatste keer om een impressie te krijgen van het prachtige parcours.

Of de wedstrijd definitief doorgaat, wordt bekend voor het einde van het jaar. Dus meer nieuws en informatie volgt zeker nog. Dit valt te volgen via Twitter: @trondjeeilanden

Bronnen/Links:
- Pieter Vernooij (PR-Coordinator)

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

7 reacties

 1. Mike Vickers - 28 november 2011:

  Fantastic race, i’ll be there if it’s on. Will bring some more English Triathletes with me. Might bring Alistair Brownlee with me!!

 2. Ronald Goede - 27 november 2011:

  Mocht het er van komen zou ik heel graag met mijn zoons peter en benny van de partij zijn, ik heb ze op 1 na allemaal meegedaan en met heel veel plezier

 3. Sander Berk - 29 oktober 2011:

  Hoi, zou zo super zijn om weer de Eilandentriathlon terug te hebben. Helemaal als swim+run, wat ik eigenlijk altijd al graag zou willen zien.
  Helaas kan ik niet meedoen ivm OS, misschien 2013 maar weer eens n gooi naar de winst doen ;-)

 4. Bart - 28 oktober 2011:

  Ah cool!

  We staan op 226. Ik vroeg me al af waar opeens die boost van 200 naar 400 views van het YouTube videootje vandaan kwam :P. Komt allen naar Vinkeveen in 2012! Althans degene die niet in Londen moeten starten op die dag… :).

 5. Bas - 28 oktober 2011:

  DOEN! Is altijd mijn favoriete tri evenement gebleven.

 6. Jeroen van Geelen - 28 oktober 2011:

  Ik ben erbij! Heb deze altijd al een keertje willen meemaken.

 7. Mark - 27 oktober 2011:

  Aloha Muts!