Richard Stannard haalt derde ‘wereldtitel’ aquathlon

BEIJING (CHN) – De Brit Richard Stannard is woensdag in Beijing voor de derde keer wereldkampioen aquathlon geworden. Stannard won eerder in 2003 en 2006. Bij de vrouwen boekte Sander Berk zijn eerste succesje als coach. De oud-Olympiër begeleidt de Luxemburgse triatleten. Zijn voornaamste troef voor Londen Elizabeth May won het voorproefje op het WK.

Wereldkampioenschappen in deze niet-Olympische discipline worden altijd gehouden op de woensdag voorafgaand aan het WK triathlon. Ondanks dat de ITU dit bijnummer bij het WK triathlon op de Olympische afstand altijd als ‘wereldkampioenschap’ betitelt, is de wereldtitel op de aquathlon in alle opzichten een ‘Mickey Mouse’ titel. Er deden bij de elite dit keer in totaal zes atleten mee aan dit ‘WK’; slechts eentje kreeg er geen medaille omgehangen. Ook bij de junioren en de neosenioren stond er slechts een handvol atleten aan de start.

 UITSLAGEN WK AQUATHLON BEIJING (CHN) (2,5L - 1Z - 2,5L) 
MANNEN
 ----------------------------- 
1 Richard Stannard GBR 30.20
 2 Ran Alterman ISR 30.41
 3 Leandro Barbosa BRA 32.51
 4 Martin Papista CRO 35.51 
VROUWEN 
---------------------------- 
1 Elizabeth May LUX 35.47
 2 Jessica Souza Santos BRA 36.53

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
International Triathlon Union