Orange is the new Cool (2)

Zij is Danne Boterenbrood, hij is Jan van Berkel. Samen maken ze deel uit van Team Nederland en strijden ze voor Olympische deelname in Londen 2012. Volg hier hun belevenissen, proef uit de NTC-keuken, smul van trainingsrecepten van de toppers en leef mee met hun raceavonturen. Danne en Jan nemen je mee van continent naar continent, van maand tot maand, op weg naar de berg Olympus. Kijk elke twee weken op de site voor een bijdrage van Jan of Danne. And remember folks….Orange is the new Cool!


Fabula Dutch Triathlon

BEIJING (CHN) – Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de Griekse fabels. Hier nu de dieren, die in de Fabula Dutch Triathlon hoofdrolspelers zijn.

De schildpad is het oudste dier van de groep, zij heeft alles al een keer gezien. Ze weet precies wat ze moet doen zodat het haar goed gaat. Als zij aan land nog wat schuifelend en met moeite vooruit komt, weet ze uit ervaring dat betere tijden komen wanneer ze van het strand wegglijden kan. Van haar rust en ervaring profiteert de hele groep.

De adelaar. Hij weet precies wat hij wil en krijgt het meestal ook. Om zijn doel te halen moet hij er vaak uren en uren voortdurend aan werken, hij krijgt niets cadeau en hij wil ook niets cadeau krijgen. De adelaar weet ondanks zijn lange vluchten altijd precies waar zijn nest is.

Licht vliegt de vlinder en haar lijkt ook veel licht te vallen. Maar zij groeit alleen in haar volle schoonheid als zij zorgvuldig wordt behandeld. Zij kan snel van de wind weggeblazen worden.

De krokodil. Wehe wenn losgelassen! Ruikt hij bloed, dan kan niemand hem de buit wegkapen. Op jacht heeft de krokodil optimale omstandigheden nodig en hij moet soms lange tijd op de kans wachten. Hij is echter niet bang om hard te werken en brengt daarmee soms een grote buit mee naar huis. Hij kan daarnaast ook net zo zorgvuldig met de teamleden omgaan als met zijn eigen kinderen tussen de tanden.

Kracht en werkmoraal, dat is waar de os voor staat. Hij spant zichzelf het juk om en trekt de ploeg over het veld. Hij kan zichzelf daarmee ook overweldigen, omdat hij graag de sterkste wil zijn. Wordt hij door andere ossen in het veld uitgedaagd, dan kan de beste boer hem niet stoppen en vecht hij totaan omvallen.

De wolf is een zeer loyaal en voorspelbaar type, maar hij behoudt zijn eigen mening. Hij voelt zich sterk over zijn troepen en hij levert graag zijn aandeel in een goed functionerende groep. Maar soms voelt hij zich net zo goed een jager van eenzaamheid. De anders altijd gecontroleerde tacticus vaart dan van het ene op het andere moment op puur instinct, wat hem ook in gevaar brengen.

De bij is een arbeider. Dag en nacht vliegt ze om de zoete honing te verzamelen. De bij bekommert zich niet heel veel om het team, wat helemaal niet betekent dat het haar niet uitmaakt, omdat ze hoopt dat al haar vrienden met dezelfde toewijding als zij op zoek naar honing zijn. Voor de kijker brengt ze slechts kleine hoeveelheden stuifmeel naar huis, maar aan het eind van het jaar heeft zij al haar korven vol met honing.

Aan wie ik nu de ezel zou moeten toekennen is aan jullie lezers …