Hot Stuff voor 2012

Na al veel moois te hebben gezien op de fietsbeurs Eurobike wordt het nog mooier nu de nog grotere beurs wordt gehouden aan de overkant van de oceaan. Om precies te zijn in Las Vegas. Voor de gelukkigen die mee konden doen aan de Ironman 70.3 Worlds afgelopen zondag en nog wat langer verblijven moet dit de grootste ‘triathlete toy store’ zijn. Op deze beurs wordt één complete hal volledig gereserveerd voor alles wat met triathlon te maken heeft.

Hieronder een eerste overzicht van al het nieuwe speelgoed voor 2012 met o.a. dank aan onze collega van slowtwitch.com.

Triathlonschoen van Lake met een interessante ‘boa’ sluiting. Deze schoen ziet er uit alsof je daar een snelle wissel mee kunt maken.

Bont Sub8 door hitte vervormbare carbon triathlonschoen met een voor 2012 aangepaste sluiting.

Mocht je de trotse bezitter zijn van de Felt DA 2011 model of deze in 2012 willen aanschaffen dan heeft Torhans een speciale bidon die vrijwel naadloos in het frame past a la de Cervelo P4.

De monstermachine van BMC die Andreas Raelert de overwinning in Hawaii moet gaan brengen. Binnenkort een uitgebreide review van de TT01.

Willier komt met een bijzondere montage van de bayonet vork. Dit Twinfoil systeem zou de wind voor de ‘gek’ moeten houden en minder luchtweerstand moeten opleveren.

Aahhh, als bezitter en ooit berijder van een Zipp 2001 beam frame wordt ik hier zo blij van. Ik ben heel benieuwd of deze concept bike van Storck ook werkelijk ooit in productie gaat komen. Storck boegbeeld Faris al-Sultan fietst en loopt toch nog steeds als laatste der Mohikanen in een zwembroek rond, dus back to the nineties!

Het Duitse merk O-Synce komt net als Polar/Look en Garmin met een pedaalsysteem waarmee Wattage/Power gemeten kan worden. Volgens de eerste berichten gaan ze met ANT+ transmisie werken dus ook leesbaar op computers van Garmin en Trek. Prijs nog niet bekend. Ik vraag mij wel af of de kleur gehandhaafd. Duitse fabrikaat in Hollands oranje?