Nederlandse ploeg uit op revanche in Yokohama

TOKYO (JAP) - Het door ziekte geteisterde Nederlandse triathlonteam wil zich aankomend weekend in het Japanse Yokohama revancheren voor de teleurstellende resultaten bij de finales van de World Championship Series in Beijing. Rachel Klamer was de enige atlete van het damesteam die geen last had van symptomen van gastro-enteritis. Ze was de enige die nog een eervol resultaat behaalde met een mooie zestiende plek. De anderen kwamen, verzwakt als ze waren, niet uit de voeten op het zware parcours en eindigden achterin het veld of moesten opgeven. Maaike Caelers was zelfs te ziek om te starten. “Het kwam allemaal zeer ongelegen”, aldus bondscoach John Hellemans. “Toch ben ik er trots op hoe de atleten tot het einde bleven strijden en dat is één van onze motto’s - never, ever give up”. Sarissa de Vries, Danne Boterenbrood, Lisa Mensink en Maaike Caelers zijn ondertussen weer voldoende hersteld om net als Klamer de training te hervatten.

De wedstrijd in Yokohama maakt deel uit van de World Championships Series Triathlon en stond eigenlijk gepland voor afgelopen mei, maar in verband met de aardbeving en de gevolgen daarvan kon de race destijds niet doorgaan. De ITU heeft nu besloten dat de race in Yokohama meetelt voor de WCS van 2012, die daarmee dus officieus aanstaande zondag al van start gaan. Bij de mannen ontbreken enkele grote namen op het affiche, maar bij de vrouwen start wereldkampioene Helen Jenkins wel. De Portugese Vanessa Fernandeze, die de sport enkele jaren domineerde en daarna een pauze nam, maakt haar comeback.

De races voor zowel de mannen als de vrouwen vinden plaats op maandagochtend 19 september (lokale tijd) in en rond Yamashita Park in Yokohama.

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.