Musters en Van Rooijen winnaars triathlon Aalsmeer

AALSMEER – Rob Musters heeft zondag de triathlon van Aalsmeer gewonnen. De triatleet uit Oud Gastel kwam na zwemmer Niels van Baar als tweede uit het water. Bij het fietsen bouwde titelverdediger Frans van Heteren een voorsprong op. Van Baar viel terug en Musters kwam in gezelschap van Carlo van den Bergh een minuut later van de fiets. Van Heteren, die dit seizoen al veel wedstrijden wist te winnen, kwam bij het lopen op zijn thuisparcours niet op stoom. Musters en vanuit de achterhoede ook Richard de Groot passeerden hem. Het was voor Musters zijn eerste zege in een nationale wedstrijd.

Bij de dames was plaatselijk favoriet Carla van Rooijen ongenaakbaar.Diana Gorter en Roos Tji stonden naast haar op het podium.

Voor het zwemonderdeel moesten de triatleten noodgedwongen uitwijken naar het plaatselijk binnen- en buitenzwembad ‘De Waterlelie’. De Westeinderplas, waar sinds 2005 de Aalsmeerder triathlon begint, was door de autoriteiten afgekeurd vanwege de aanwezige blauwalg.

 UITSLAGEN TRIATHLON AALSMEER (Kwart triathlon) 
MANNEN
------------------------- 1 Rob Musters 1.50.18
2 Richard de Groot 1.50.35
3 Frans van Heteren 1.51.38
4 Carlo van den Bergh 1.52.43
5 Nico Verkade 1.53.58
6 Frank Veltman 1.54.38 VROUWEN
------------------------
1 Carla van Rooijen 2.03.18
2 Diana Gorter 2.08.45
3 Roos Tji 2.11.27

Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Multi Triathlon Aalsmeer