Timmers op herhaling in Nuenen met wederom parcoursrecord

NUENEN – Albert Timmers heeft zondag de Dolphin triathlon van Nuenen op zijn naam geschreven. Hij prolongeerde daarmee zijn winst van vorig jaar en scherpte en passant het parcoursrecord aan dat hij vorig jaar zelf al neerzette. Bij de vrouwen ging de winst naar Anouk Caelers.

De wedstrijd in Nuenen werd in 2009 met succes nieuw leven ingeblazen. In Strandbad Enode werd op de kwarttriatlon gestart in twee series met elk 125 deelnemers. Op het hoofdnummer draaide het uit op een secondenspel tussen de koplopers van beide reeksen.

In de eerste serie liep Peter Res op de afsluitende tien kilometer zijn directe concurrenten voorbij. “Ik ben goed hersteld van vorig weekeinde, waarin ik derde werd bij de halve triathlon van Neerpelt. Tijdens het lopen ben ik echter niet meer tot het gaatje gegaan en dat had ik achteraf wel moeten doen”, wist de Maastrichtenaar na zijn race. Want Timmers moest op dat moment nog wisselen. De winnaar van vorig jaar had bij het verlaten van de tweede wisselzone een krappe twintig seconden voorsprong op de doorkomsttijd van de sterke loper Res. “Ik wist dat ik moest blijven duwen tot het einde”, aldus Timmers.

UITSLAGEN TRIATHLON NUENEN (Kwart triathlon)