Twitterspreekuur Sportzorg.nl en Sportmax.nl op dinsdag
5 juli

Social media zijn populair. Daarom organiseert Sportzorg.nl samen met SportMáx op dinsdagavond
5 juli het Twitterspreekuur. Sportartsen Bert van Essen en Edwin Achterberg van SportMáx nemen dan tussen 20.00 en 21.00 uur plaats achter het toetsenbord om vragen te beantwoorden die via Twitter binnenkomen. Het eerste spreekuur heeft als thema: wielrennen en gezondheid. De sportartsen zitten dan klaar voor het beantwoorden van de vragen op @Sportzorg. Gebruik de hashtag #sportzorg om mee te twitteren.

Beide sportartsen hebben veel ervaring met het begeleiden van zowel de professionele als de recreatieve wielrenner. Zo is Achterberg momenteel sportarts van het Skil-Shimano wielerteam. “Door het mooie weer stappen veel mensen op de fiets om lekker buiten te gaan sporten”, weet hij. “Veel mensen beginnen zonder zich goed voor te bereiden. Het komt vaak voor dat er fanatiek wordt begonnen, maar dat na verloop van tijd een blessure wordt opgelopen. Voor deze groep is dit twitterspreekuur ideaal. Zij kunnen ons bijvoorbeeld vragen stellen over een juiste fietsafstelling en het voorkomen van blessures, diverse klachten / pijntjes die al een tijdje opspelen tijdens het fietsen, hartslag, zitvlakverzorging, training, vermogen, overtraining en nog veel meer!”

Daarnaast kunnen mensen ook vragen stellen over sportmedische onderwerpen die ze tijdens een etappe van de Tour de France tegenkomen. Zo staat in de eerste week een etappe gepland waarin 70 kilometer langs zee wordt gereden. Hoe gaan renners daarmee om? Wat voor extra krachten vergt dat? Maar ook, wat zijn de verschillen tussen sprinters en klimmers? Op al deze vragen geven de specialisten antwoord.

Iedereen is van harte uitgenodigd om vragen te stellen, zowel de recreatieve fietser die ‘maar’ twee uur week fietst als de prestatieve fietser die twintig uur per week op de fiets zit.

De komende maanden zullen voor meerdere doelgroepen/sporten nog meer Twitterspreekuren worden georganiseerd. Via Sportzorg.nl zullen deze Twitterspreekuren worden aangekondigd.