Rieks Poelman koninklijk onderscheiden

Rieks Poelman (foto: Wintertriathlon Assen)

ASSEN – Al vele jaren is Rieks Poelman één van de drijvende krachten van de Stichting Wintertriathlon Assen. En niet alleen daar maar ook op andere terreinen – zoals de Super Prestige wielerwedstrijd in Gieten, de KNSB en in 2009 ook de Vuelta – heeft hij zich als vrijwilliger al vele jaren ingezet. Voor al dit vrijwilligerswerk werd hij eind juni beloond met een koninklijke onderscheiding. Op 21 juni werd Rieks Poelman benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. De versierselen werden hem opgespeld door wethouder Jaap Kuin van de gemeente Assen. Daarna werd Poelman door medewerkers van de Kostuumcentrale in Assen omgekleed tot opperstalmeester en reed hij een rondje op een paard als een echte ridder.

Verder zal de Univé Wintertriathlon Assen, dit jaar op 29 oktober, de laatste editie met die naam zijn. Na een lange periode van maar liefst vijftien jaar heeft de verzekeraar, die zijn oorsprong in Assen heeft gehad, te kennen gegeven als hoofdsponsor te zullen terugtreden. Wel blijft het verzekeringsbedrijf als sponsor verbonden aan het evenement.

Bronnen / Links:
Wintertriathlon Assen