Jip Veelenturf pakt juniorentitel bij EK Cross Hongarije

Jarrich van Woersem en Jip Veelenturf - Visegrad 2011VISEGRAD (HUN) – Bij de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon in Visegrad heeft de Nederlandse equipe van zich laten horen. De organisatie in Hongarije verdiende zeker niet de schoonheidsprijs; organisatorisch was de wedstrijd een zootje. De junioren kregen een cross-onwaardig parcours aangeboden (600m zwemmen, 8 km mountainbiken in een grasveld en 3,2 km lopen) daarnaast werden er in de voorbereiding en uitvoering van de elite- en agegroup wedstrijd behoorlijke fouten gemaakt.

Tijdens de juniorenwedstrijd voor de heren was het Jarrich van Woersem die als eerste uit het water kwam en alleen tijdens het lopen de Fransman Audric Lambouzez voor zich moest dulden. Hij veroverde dus een mooie zilveren plak op het EK. Bij de juniores begon Jip Veelenturf na het zwemmen aan een inhaalrace op de mountainbike en lag na twee km fietsen al ruim eerste. Haar voorsprong kwam niet meer in gevaar.

De elite en agegroupers kregen 1200 m zwemmen in de Donau, 25 km mountainbiken en 8 km crossloop voorgeschoteld op een zwaar en relatief technisch parcours. Rorik Schouten kon na voor zijn doen goed zwemonderdeel beginnen met een inhaalrace op de mountainbike en crossloop. Zijn negende plaats is op dit selectieve parcours zeer netjes. Johan Neevel werd bij de age-groupers overall achtste en Europees Kampioen bij de heren-45.

Winnaar bij de elite heren werd Victor Manuel Del Corral, voor Olivier Marceau en Karel Zadak. Bij de dames ging de titel naar Renate Buchner, voor Marion Lorblanchet en Carina Wasle.

 UITSLAGEN CROSS TRIATHLON VISEGRAD (HUN) (1200Z - 25MTB - 8L) 
MANNEN

 ----------------------------- 
1 Victor del Corral ESP 1.44.20
 2 Olivier Marceau SUI 1.45.54
 3 Karel Zadak CZE 1.47.25
 4 Jiri Klima CZE 1.48.40
 5 Peter Mosny SVK 1.50.53
 6 Michael Szymuniuk AUT 1.51.49
 7 Tomas Jurkovic SVK 1.52.30
 8 Gerald Wil AUT 1.54.42
9 Rorik Schouten 1.55.19
10 Ole Vinnersgaard DEN 1.57.04 VROUWEN ---------------------------- 1 Renata Bucher SUI 2.05.13 2 Marion Lorblanchet FRA 2.05.38 3 Carina Wasle AUT 2.08.42 4 Svetlana Liparova SVK 2.28.19

Bronnen / Links:
– Johan Neevel, NTB-bondscoach cross
International Triathlon Union
Cross Triathlon Visegrad (HUN)