Nederland goed vertegenwoordigd in WCS-triathlon Madrid

NIEUWEGEIN / MADRID (ESP) – Nederland is komend weekend goed vertegenwoordigd in Madrid bij de tweede triathlon uit de World Championships Series van dit seizoen. Bij de dames komen Lisa Mensink, Sarissa de Vries, Danne Boterenbrood, Rachel Klamer en Maaike Caelers in actie namens ons land. Bij de
MANNEN
zal Jan van Berkel in zijn eentje de oranje eer hoog houden.

Lisa Mensink is de meest ervaren atlete en met een elfde plaats in de eerste wedstrijd van het jaar, die begin maart in Sydney werd gehouden, heeft zij de meeste kans om de Olympische selectie te halen. Mensink: “Ik heb mij voorbereid in Sittard en heb goed kunnen trainen. Wel heb ik twee weken geleden een buikgriepje gehad waardoor ik in die periode iets minder heb kunnen trainen maar ik ben er weer overheen en voel me verder goed, dus ik ga met vertrouwen de race tegemoet.”

Voor de jongere atletes in het team is het pas hun tweede wedstrijd op het hoogste wereldniveau. Ze hebben echter veel ervaring opgedaan de afgelopen vier maanden gedurende een trainingskamp in Nieuw Zeeland en bondscoach Hellemans heeft vertrouwen in het team: “Ze hebben veel geleerd en zijn minder geïmponeerd door de oppositie. Ze weten nu dat ze op dit niveau meekunnen en erbij horen. De volgende stap voor hen is om in de voorste gelederen mee te strijden. Dit weekend zal uitwijzen of dat nu al mogelijk is”

De wedstrijd in Madrid is de eerste race waar Olympische kwalificatie kan worden gerealiseerd door de Nederlandse atleten. Een nominatie kan worden verdiend door een plek bij de beste twaalf atleten in de rangschikking.

Bij de
MANNEN
is de Spanjaard Javier Gomez de favoriet, maar hij kan fikse weerstand verwachten van de Britse broertjes Jonathan en Alistair Brownlee. Bij de vrouwen zijn Paula Findlay uit Canada, Barbara Riveros Diaz uit Chili en de Nieuw-Zeelandse Andrea Hewitt op basis van hun ranking de grote kanshebbers op voorhand. De Olympisch kampioene uit Australie Emma Snowsill en haar landgenote Emma Moffatt (de wereldkampioene van vorig jaar), zullen dat drietal zonder twijfel gaan bedreigen. Lisa Mensink is voor deze wedstrijd als negende gerangschikt.

De
MANNEN
starten op zaterdag
4 juni om 10.06 uur, terwijl de vrouwen zondag
5 juni in actie komen. Zij zullen starten om 14.36 uur.

Bronnen / Links:
Nederlandse Triathlon Bond