May Kerstens tweede in halve triathlon Butgenbach

BUTGENBACH (BEL) – In de Euregio’Athlon triathlon van Butgenbach was Melanie Mattys te sterk voor May Kerstens. De Vlaamse wist op het selectieve fietsparcours tussen Butgenbach en Monschau onder natte, winderige en koude weersomstandigheden de wedstrijd van start tot finish aan te voeren. Kerstens verloor op het zwemmen in het stuwmeer al ruim zes minuten op Matthys, die ook op de fiets nog een ruime minuut verder uit wist te lopen. De nummer twee van het Powerman-EK kwam als negende van de fiets, maar wist op de afsluitende halve marathon nog terug te komen tot de tweede plaats.

Bij de
MANNEN
maakte Timothy van Houtem het op het laatste moment nog spannend. Sylvain Denis leidde de wedstrijd vanaf het zwemmen, maar op het slotonderdeel kon Denis zijn hoge aanvangstempo niet vasthouden. Van Houtem naderde nog tot op luttele seconden, maar kon Denis net niet meer van de winst afhouden.

 UITSLAGEN TRIATHLON BUTGENBACH (BEL) (1,9Z - 84F - 21L) 
MANNEN

------------------------------
- 1 Sylvain Denis BEL 4:10;22
2 Timothy van Houtem BEL 4:10:34
3 Tim Jacobs BEL 4:11:23
4 Michael Rosu BEL 4:22:03
5 Jerome Hilger-Schütz BEL 4:22:07 VROUWEN
------------------------------
1 Melanie Matthys BEL 4:51:04
2 May Kerstens 4:57:41
3 Inge Vancauwenberghe BEL 5:01:22
4 Annabelle Pirotte BEL 5:01:31
5 Silke Hamacher GER 5:04:07

Bronnen / Links:
– Michael Dewilde
– Euregio’Athlon Butgenbach (BEL)