Beach Challenge sleept EK Cross-triathlon 2012 binnen

PONTEVEDRA (ESP) – Tijdens het jaarcongres van de Europese Triathlon Union (ETU), dat vandaag vooruitlopend op het EK triathlon over de Olympische afstand in het Spaanse Pontevedra werd gehouden, is vanmiddag bekend gemaakt dat de organisatie van het Europees Kampioenschap cross-triathlon in 2012 aan Den Haag is toegewezen. NTB-voorzitter Henk van Lint, op het congres aanwezig als aanvoerder van de Nederlandse delegatie, sprak van “een prachtig resultaat, tot stand gekomen door eensgezinde samenwerking tussen de gemeente Den Haag, de NTB en het lokale organisatiecomité. Het sterke bid dat daardoor kon worden uitgebracht heeft zijn uitwerking niet gemist.”

Wethouder Karsten Klein van Den Haag toonde zich in een eerste reactie ook enthousiast: “Dit past precies in onze ambitie om Den Haag te profileren als topsportlocatie voor strandsporten. Met zeezwemmen en fietsen en lopen over het strand en door de duinen krijgen de deelnemers het mooiste te zien van wat we als ‘Wereldstad aan Zee’ aan natuur te bieden hebben. En hopelijk is het een opstap naar het binnenhalen van het wereldkampioenschap in 2013, waarvoor we ook in de race zijn.”

Maar voordat het zover is, zal tijdens de Beach Challenge eerst nog op zaterdagavond 9 juli gestreden worden om het NK cross-triathlon. De NK-serie is inmiddels bijna volgeboekt.

Bronnen / Links:
– Frank Hamelink
Beach Challenge cross-triathlon, Den Haag