Amsterdam voor de eerste maal decor NK Triathlon

AMSTERDAM – Amsterdam is aanstaande zondag voor het eerst in de geschiedenis het decor van een Nederlands kampioenschap triathlon. In de hoofdstad strijdt een groot gedeelte van de Nederlandse triathlontop om de medailles op de Olympische Afstand. Titelverdediger Stefan van Thiel uit het Brabantse Zeeland kan zondag flink aan de bak, want hij kan rekenen op sterke tegenstand. Almeerder Youri Severin, die momenteel buiten de NTC-selectie werkt aan zijn comeback op internationaal niveau, is gebrand om zich te tonen op het hoogste nationale podium. Verder staat er nog een keur aan voormalig kampioenen aan de start, zoals Sander Berk en de Limburgers Bas Diederen en Martijn Dekker.

Het startveld bij de vrouwen mist echte topfavorieten, omdat de NTC-selectie (met ook de in Zwitserland woonachtige Jan van Berkel die ontbreekt in de
MANNEN
race) onderweg is naar de volgende race uit de World Championship Series, op 18 en 19 juni in het Oostenrijkse Kitzbühel. Door enkele verschuivingen op de internationale kalender bevat juni nu twee WK-races, een EK en een NK. Danne Boterenbrood is de enige van de kanshebbers op olympische kwalificatie die afreist naar Amsterdam. Zij start een week later nog wel in de WCS-wedstrijd in Kitzbühel, maar laat het EK in Pontevedra schieten.

De triathlon in Amsterdam Nieuw-West is een echte stadstriathlon met zwemmen, fietsen en lopen in en rond de Sloterplas. De vrouwenwedstrijd in Amsterdam begint om 13.00 uur, de
MANNEN
starten 15 minuten later voor hun strijd om de Nederlandse titels.

Bronnen / Links:
Nederlandse Triathlon Bond
– Triathlon Amsterdam Nieuw-West