WCS-triathlon Yokohama verzet naar medio september

VANCOUVER (CAN) / YOKOHAMA (JAP) – De ITU heeft vandaag bekend gemaakt dat de World Championships Series triathlon van Yokohama, die eigenlijk het afgelopen weekeinde had moeten plaatsvinden, nu geprogrammeerd staat voor het weekend zondag 18 en maandag 19 september. De wedstrijd was eerder geannuleerd vanwege de nasleep en gevolgen van de aardbeving, de tsunami en de reactorramp als gevolg daarvan in Fukushima.

De punten die in Yokohama verdiend worden, zullen niet meer meetellen voor het WCS-seizoen 2011. De WCS-wedstrijd in Beijing op 10-11 september blijft de finalewedstrijd. De wereldtitels en de eindejaarsprijzenpot zullen dan ook na afloop daarvan vergeven worden. De punten van wedstrijd in Yokohama zullen meetellen in de WCS-ranking voor 2012.

ITU-voorzitter Marisol Casado is verheugd en dankbaar dat de diverse betrokken partijen – de Japanse triathlonfederatie, de stad Yokohama en het Japans Olympisch Comité zich hebben ingezet bij het zoeken van een nieuwe datum en is ervan overtuigd dat straks in september een evenement van wereldklasse wordt neergezet.

Bronnen / Links:
International Triathlon Union