Triathlonweb wil uitbreiden; hulp gezocht!

In de afgelopen jaren is Triathlonweb uitgegroeid tot Nederlands belangrijkste bron van triathlon- en duathlongerelateerd nieuws. Wat tot op heden ontbrak waren met name zaken als commentaren, achtergronden bij het nieuws, interviews, productnieuws en – reviews. Dit willen we in 2011 gaan veranderen. Hiertoe gaat Triathlonweb onder andere samenwerken met Jeroen van Geelen, de eigenaar van Tri-Run uit Hilversum. Op tri-run.nl publiceert hij al regelmatig dergelijke artikelen, en allebei waren we van mening dat het het mooist zou zijn als al dit soort nieuws en informatie op één plek zou kunnen worden gebundeld. Door de samenwerking komt ons beider wens om te komen tot een (waardige) Nederlandse tegenhanger van SlowTwitch een stap dichterbij.

Of dit op het domein triathlonweb.nl blijft gebeuren, dan wel dat er een gezamenlijke nieuwe domeinnaam uit gaat rollen, is op dit moment nog niet uitgekristalliseerd. Wel is duidelijk dat er gewerkt moet gaan worden aan een nieuwe structuur voor de site – en eventueel zelfs een geheel nieuw content management systeem onder de motorkap. En het is natuurlijk ook een mooie gelegenheid om de site een meer eigentijds jasje te geven.

Al dit soort werk kunnen we echter niet alleen. We zijn nog naarstig op zoek naar hulp vanuit de triathlongemeenschap, bijvoorbeeld in de vorm van webdesigners, mensen met ervaring met een PHP/MySQL-aangedreven CMS en liefst ook ervaring met programmeren in PHP om de nodige voor de site specifieke modificaties/uitbreidingen te maken op het CMS. Bij deze daarom een oproep aan enthousiaste triathlonliefhebbers die zich hiervoor willen inzetten en daarbij ook de nodige know-how meebrengen.

Naast een aantal mensen die zich bezig willen gaan houden met de motor achter de site en de carrosserie, zijn we ook op zoek naar uitbreiding van het redactie/beheersteam. Met name voor het nieuwe onderdeel (achtergronden, commentaren, interviews, productreviews et cetera) willen we graag meer mensen uitnodigen om hier op regelmatige basis aan bij te gaan dragen. Dat mogen uiteraard actieve triatleten zijn, maar ook organisatoren, juryleden, winkeliers of leveranciers van diensten en materialen in de triathlon en duathlon. Belangrijkste vereisten: een vlotte pen en een onafhankelijke instelling.

Belangstellenden kunnen hier contact opnemen.