Yvonne van Vlerken Rijnmonds sportvrouw van 2010

ROTTERDAM – Yvonne van Vlerken heeft tijdens het RTV Rijnmond Sportbal turnster Marlies Rijken, Europees judokampioene Elisabeth Willeboordse en wereldkampioene boksen Marichelle de Jong achter zich gelaten in de strijd om de titel regionale sportvrouw van het jaar. Ze kreeg de award uit handen van ex-wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel.
Van Vlerken verdedigde dit jaar met succes haar Europese titel Ironman70.3 in Wiesbaden. Daarnaast won ze onder andere de Ironman70.3 van St. Pölten, werd ze tweede op het WK lange afstand in Immenstadt, eindigde ze als zevende op de Ironman van Hawaii en won ze de Ironman van Cozumel.

Bij de heren ging de titel naar ex-profvoetballer Giovanni van Bronckhorst.

 

Bronnen / Links:
Thomas Vonach
RTV Rijnmond