Vernieuwing in organisatieteam Noordwijkerhout

NOORDWIJKERHOUT – De triathlon van Noordwijkerhout krijgt komend seizoen een nieuwe organisatie. Na twintig jaar voorzitterschap vond organisator Aad Anthonissen het een mooi moment om het succesvolle evenement over te dragen. “Ik ben blij dat ik na twintig jaar een opvolger heb gevonden en zonder zorgen de organisatie kan overdragen.” Katwijker Erik Nieuwenhuis neemt vanaf komend jaar de organisatie van de triathlon voor zijn rekening. Symbolisch overhandigde Anthonissen deze maand het grote organisatieboek van de triathlon aan Nieuwenhuis. Daarbij liet Nieuwenhuis weten dat de triathlon van 2011 gewoon op de eerste zondag van juli wordt gehouden – in 2011 dus op
3 juli.

De nieuwe organisator is zelf actief triatleet bij Triathlon Vereniging de Bollenstreek en hoopt net zo’n succesvolle triathlon neer te zetten als zijn voorganger. “Samen met een nieuwe ploeg organisatoren vind ik het erg belangrijk dat een evenement als de triathlon van Noordwijkerhout blijft bestaan. Zowel voor de sport als voor Noordwijkerhout is de triathlon een geweldig evenement.”

De triathlon in Noordwijkerhout is in 20 jaar tijd uitgegroeid tot een jaarlijks sportevenement waar honderden sporters op af komen. Vanaf het prille begin heeft Aad Anthonissen vol enthousiasme met een team vrijwilligers deze klus opgepakt, maar na twee decennia werd het ook tijd voor een nieuwe ploeg. Na afloop van de afgelopen editie namen de vrijwilligers en de gemeente Noordwijkerhout al feestelijk afscheid van Anthonissen. Daarbij werd de voorzitter bedankt met onder andere een Koninklijke onderscheiding.

Grote veranderingen verwacht Nieuwenhuis niet. “Eigenlijk staat het evenement als een huis. Ik hoop dat wij volgend jaar gewoon weer een leuke en goed georganiseerde triathlon neer kunnen zetten. En daarbij hoop ik dat alle vrijwilligers die zich de afgelopen jaren trouw hebben ingezet, ons ook de komende jaren blijven helpen.”

Bronnen / Links:
Triathlon Noordwijkerhout