Wim Nieuwkerk kiest voor Teschner bikes

FIJNAART – Wim Nieuwkerk zal in 2011 actief zijn op fietsen van het merk Teschner. Het Australische merk Teschner – van oprichter Peter Teschner – ontwerpt en fabriceert al ruim twintig jaar frames voor racefietsen. In Australië is Teschner bekend van de baanwielersport en triathlon. Sinds dit jaar is het Belgische bedrijf Metachon mede-eigenaar van het merk geworden.

De keuze voor het Australische fietsenmerk is verassend te noemen. Sinds 2004 was Nieuwkerk actief op fietsen van een Italiaans merk. Nieuwkerk heeft voor Teschner gekozen omdat hij gelooft in de topkwaliteit van het merk en gecharmeerd is van het enthousiasme van het “Teschner team”. De sportieve ambities van Nieuwkerk reiken tot en met 2012; op het Wereldkampioenschap Powerman in het Zwitserse Zofingen wil hij met een top drie klassering zijn carrière als topduatleet afsluiten. De keuze voor Teschner sluit aan op deze sportieve ambitie. Naast een extra mentale prikkel verwacht Nieuwkerk ook een prestatieverbetering door het lage gewicht en hoge stijfheid van het materiaal. De fietsen worden opgebouwd bij Body2Bike in het Belgische Achel. Henk van Lijsdonk is voormalig mechanicus van onder andere de CSC wielerploeg. Naast zijn werkzaamheden voor Teschner bikes heeft hij samen met zijn partner Robyn het bedrijf Body2Bike. Bij dit gespecialiseerde bedrijf worden wielrenners en atleten op zéér deskundige wijze in de juiste fietspositie geplaatst, waardoor de coureur heeft beste uit zijn materiaal kan halen.

De komende maanden zal de Fijnaarter de verschillende fietsen laten opbouwen om daarna te gaan testen met het nieuwe materiaal. Na enkele trainingsritten op de Borchwerf in Roosendaal medio februari, zal het Nederlands kampioenschap wintertriathlon in Groningen op 12 maart 2011 de vuurdoop voor de combinatie Nieuwkerk-Teschner betekenen.

Bronnen / Links:
Wim Nieuwkerk