Triathlon Stein schrapt lange afstand

STEIN – [updated] – De triathlon van Stein ondergaat een metamorfose, zo meldt dagblad De Limburger. Het evenement zal voortaan over twee in plaats van drie dagen worden uitgesmeerd. Maar belangrijker nieuws dat de krant weet te melden is dat de wedstrijd over de lange afstand vervangen gaat worden door een kortere wedstrijd. Ook de invulling van de zaterdagavond is nog ongewis.

Door het aflopende contract met hoofdsponsor Sabic en het nog altijd ontbreken van een nieuwe geldschieter is het budget voor de editie 2011 aanzienlijk kleiner. In de nieuwe opzet is daarom minder geld beschikbaar voor randanimatie. Zo zal er in 2011 wellicht geen triathlonstadion worden opgebouwd. Een denktank broedt nog op een aantal plannen om het evenement een nieuw gezicht te geven.

Binnen twee weken verwacht de Stichting Triathlon Stein meer informatie te verstrekken over de triathlon van Stein 2011.

Update 22:40: Voorzitter Harrie Impelmans en race director Frank Heldoorn hebben aangegeven de Stichting Triathlon Stein te gaan verlaten. Impelmans heeft eerder deze week te kennen gegeven dat hij vanwege privé-omstandigheden per direct terugtreedt. Heldoorn, die sinds vorig jaar optrad als race director, treedt terug vanwege een verschil van inzicht: “Blijkbaar is de afstand toch te groot om enkele ongetwijfeld goedgezinde personen het vertrouwen te geven dat de ingeslagen richting de juiste was. Nadat ik de diverse berichten in de media van dinsdag heb gelezen weet ik zeker dat ik de juiste beslissing heb genomen. Afgelopen jaar was voor mij een indrukwekkende gebeurtenis om het ook eens vanuit de kant van de organisatie te beleven. Ik heb hier veel van geleerd, iets wat ik in de toekomst zeker weten elders kan toepassen! Ik wens de organisatie erg veel succes met de ingeslagen weg.”

Update 11-nov: Naar aanleiding van het persbericht dat de Stichting Triathlon Stein dinsdagmiddag uitbracht is Dagblad De Limburger verder in de zaak gedoken. Het volledige follow-up bericht, onder de titel ‘Meningenstrijd raakt triathlon Stein’, is te lezen op Losseveter.nl.

Bronnen / Links:
Dagblad De Limburger
Rens Hollanders, Stichting Triathlon Stein