Danne Boterenbrood rondt triathlonseizoen toch nog goed af

EILAT (ISR) - Danne Boterenbrood heeft toch nog een goede punt achter het seizoen gezet. De triatlete kwam een jaar geleden ten val in Alanya. Na twaalf maanden sukkelen, wilde ze in de Turkse stad haar come-back maken, maar de douane dacht daar anders over. Boterenbrood kwam het land niet in omdat ze een jaar eerder een dag te lang in het land vertoefde - juist door de ziekenhuisopname na de valpartij. Vandaag kon de triatlete uit de voorlopige Olympische selectie voor Londen eindelijk laten zien dat ze nog meetelt, al had ze opnieuw pech. In de Israelische badplaats Eilat werd ze derde op de laatste Europese bekerwedstrijd van het seizoen. Boterenbrood kwam als tweede uit het water en nam de leiding bij het fietsen. Haar voorsprong ging bij het lopen teniet toen ze in koppositie verkeerd werd gestuurd. De kop werd overgenomen door de Belgische Katrien Verstuyft. In de laatste kilometer kwam ook de Russin Abysova nog voorbij.

UITSLAGEN 
ETU TRIATHLON EILAT (ISR)
(Olympische Afstand)
MANNEN ---------------------------------
 1 Gregory Rouaullt    FRA 1.53.45
 2 Jan Celustka      CZE 1.54.03
 3 Todd Leckie      GBR 1.54.16
 4 Ivan Tutukin      RUS 1.54.23
 5 Danilo Sapunov     KAZ 1.54.29
 6 Igor Sisoev      RUS 1.54.39
VROUWEN --------------------------------
 1 Katrien Verstuyft   BEL 2.08.38
 2 Irina Abysova     RUS 2.09.02
 3 Danne Boterenbrood     2.09.11 

Bronnen / Links:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.