Stein gaat terug naar de halve afstand

STEIN – Na lang en intensief beraad heeft de Stichting Triathlon Stein besloten met ingang van 2011 terug te gaan naar de middenafstand. Gekozen is voor de echte halve afstand, zoals die ook in het begin van de triathlon van Stein op het programma stond. De halve triathlon kent de laatste jaren een revival, internationaal worden er weer veel wedstrijden over deze afstand georganiseerd, met name onder het Ironman 70.3 label.

Na tien jaar lange afstand te hebben georganiseerd gaat Stein dus terug naar de roots en wordt in 2011 de eerste middenafstand sinds 1999 georganiseerd. De wedstrijd zal op zondag 19 juni in Stein worden gehouden. Het zwemgedeelte zal zoals gewoonlijk afgelegd worden in de haven van Stein, waarna men per fiets Elsloo en de heuvelzone rond Geulle aandoet. Ten slotte zal het looponderdeel worden afgewerkt in de oude kern van Stein.

De middenafstand van Stein kende in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw veel grote winnaars. Waarbij vooral Rob Barel veel indruk maakte door meermaals in Stein als winnaar gevierd te worden. Het programma van het Triathlonweekend 2011 zal naast de wedstrijd op zondag 19 juni bestaan uit een kinderduathlon (ook voor kinderen met een beperking) en een wedstrijd over de sprintafstand. Deze twee onderdelen worden op zaterdag 18 juni afgewerkt.

Bronnen / Links:
Rens Hollanders
Triathlon Stein