Noords Festival 2011: goede basis voor triatleten

De winter is een uitstekende tijd om de basis te leggen voor de rest van het jaar. Steeds meer triatleten ontvluchten de Nederlandse kwakkelwinter en gebruiken de sneeuw voor een extra trainingsprikkel. Het Noords Festival, dat plaatsvind van 22 t/m 29 januari in het Zuid-Duitse Reit im Winkl, is daar een prima gelegenheid voor. Het Noords Festival is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse Ski Vereniging en Vasa Sport, en binnen het programma vallen naast het NK Langlaufen ook diverse clinics, instructies, tochten en wedstrijden.

Leer bijvoorbeeld langlaufen tijdens een van de lessen en breng dit direct in de praktijk tijdens een van de mooie tochten. Wie de smaak te pakken heeft kan meedoen met een van de NK wedstrijden, de koppelkoers of de volkslauf. Een deskundig team van trainers, waaronder Machiel Ittmann, verzorgt de trainingen, Je traint in verschillende niveaugroepen van beginner tot wedstrijdloper. Zowel de skating technieken als klassieke technieken komen aan bod. Tijdens deze week maken we gebruik van videoanalyse en de skipiste voor de afdaaltraining.

Maar er is nog meer moois te doen op het Noords Festival. Nederlands beste biatleet Herbert Cool verzorgt een biatlonclinic waarbij het langlaufen met schieten wordt gecombineerd. Op het programma staan verder snowshoetochten, een X-adventuretocht, snowtubing en skispringen.

Op de deelnemerslijst van het Noords Festival staan dan ook al veel triatleten. Een grote groep atleten van de trainingsgroep van Frank Heldoorn heeft zich al aangemeld. Ben jij er ook bij?

Bronnen / Links:
Noords Festival 2011
Vasa Sport