Sander Berk nieuwe trainer Triathlon Luxembourg

LUXEMBURG (LUX) – Met ingang van 20 oktober is Sander Berk een van de twee nieuwe trainers van de Federation Luxembourgeoise de Triathlon. De in Zuid-Afrika woonachtige Berk heeft tot december 2012 samen met zijn collega Cyrille Eple de leiding over de jeugd- en juniorenselectie van de Luxemburgers. Door het vertrek van hoofdcoach Steffen Grosse nemen de twee voorlopig ook de andere selecties waar.

Berk is zeer blij met zijn nieuwe werkgever. “Dit is een baan waar ik altijd van heb gedroomd. Ik denk dat ik met mijn jarenlange ervaring en studie in de Bewegingswetenschappen uitstekend geschikt ben om de triathlon in Luxemburg weer nieuw leven in te blazen.” Dat dit ten koste gaat van zijn eigen sportcarrière, neemt Berk op de koop toe. “Ik heb na dit seizoen helaas afscheid moeten nemen van mijn beide financiële sponsoren, Multi Supplies en Berk accountants en belastingadviseurs. Wanneer je een gezin moet onderhouden, zijn dat de momenten waarop je je gaat bezinnen op je carrière. Toen ik gebeld werd uit Luxemburg hoefde ik dan ook niet lang na te denken.” Dit wil echter niet zeggen dat we Berk niet meer als atleet aan de slag zien. “Ik zal altijd blijven trainen en wanneer mogelijk wedstrijden doen. Triathlon is gewoon mijn sport. In 2011 wil ik in ieder geval mijn nationale titel op de lange afstand verdedigen en mijn debuut maken op de hele triathlon. In welke wedstrijd dat gaat worden, moet ik in verband met mijn werk nog even afwachten.”

Bronnen / Links:
Sander Berk