Lesley Derks pakt winst in offroad duathlon Valkenburg

VILT/VALKENBURG - Na vorig jaar door materiaalpech tweede te zijn geworden, heeft Lesley Derks dit jaar sportieve revanche kunnen nemen door de vierde editie van de Off-road Duathlon Vilt op zijn naam te schrijven. In het hellingbos tussen Vilt en Valkenburg was een mooi heuvelachtig parcours uitgezet. Door de hevige regenval van zaterdagochtend werd zowel het loopparkoers als het fietsparcours lood- en loodzwaar.

Na de eerste loopronde kwam Martijn Dekker als eerste in de wisselzone, kort gevolgd door Derks. Tijdens het loodzware fietsparkoers kwamen beide atleten samen aan de leiding. Achter hen stoomde Sjef Klerken op naar een derde plaats in de wedstrijd. Door een supersnelle tweede wissel kwam Derks aan de leiding tijdens de laatste loopronde. Dekker behaalde op korte achterstand een zeer mooie tweede plaats.

Bij de vrouwen was Henriette Pepels met afstand de snelste. In de spannende strijd om de tweede plaats won Nicky Teunissen de sprint van jeugdatleet Anke de Boer die knap derde werd, vlak voor Anne Reintjes.

UITSLAGEN 
OFFROAD DUATHLON VALKENBURG
(2,5L - 10MTB - 2,5L)
MANNEN ---------------------------------
 1 Lesley Derks       52:47
 2 Martijn Dekker      53:07
 3 Sjef Klerken       55:28
 4 Daniel Pasmans      56:55
 5 Roger Veldman       57:05
VROUWEN --------------------------------
 1 Henriette Pepels    1:05:58
 2 Nicky Teunissen     1:12:07
 3 Anke de Boer      1:12:20
 4 Anne Reintjes      1:12:53
 5 Lyrate de Laat     1:19:41

Bronnen / Links:
Frank Kerkhoffs
Off-road Duathlon Valkenburg

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.