Van der Meijden haalt WK podium niet

EDINBURGH (GBR) – [updated] – Als Europees kampioene gold ze als de favoriete voor de wereldtitel. Maar Ruth van der Meijden kon dat zondag in Edinburgh niet waarmaken. De Eindhovense bleef in de Schotse badplaats op een achtste plaats steken. Vorig jaar was ze nog vierde van de wereld, het jaar daarvoor negende. Pal achter Van der Meijden finishte Stefanie Bouma, die zich wel een plaatsje verbeterde ten opzichte van het vorige WK. De wereldtitel ging naar de Britse Catriona Morrison. Op het geaccidenteerde loopparcours liep zij zeventien seconden weg van de Francaise Sandra Levenez, die andermaal zilver pakte bij het WK duathlon. Derde werd de Australische Felicity Sheedy-Ryan. Van der Meijden moest zes minuten toestaan op Morrison.

Bij de
MANNEN
wedstrijd waren alle ogen gericht op de Belgen, en zij maakten hun favorietenrol meer dan waar. Het gehele podium was zwart-geel-rood gekleurd. Bart Aernouts pakte het goud, die Rob Woestenborghs en Joerie Vansteelant verschalkte. De Nederlanders konden geen rol van betekenis spelen. Gert-Jan Liefers debuteerde niet onaardig als vierentwintigste, routinier Wim Nieuwkerk schoot te kort en eindigde vier plaatsen lager. Bondscoach Huub Maas was over de hele linie niet ontevreden: “Liefers heeft potentie, het was pas zijn eerste internationale duathlon sinds hij begin dit jaar overstapte van atletiek op duathlon. Hij heeft er ook zin in om hier de komende jaren verder in te komen.”

Bij de juniores behaalde Marjon van de Wansem uit Etten-Leur zilver, en bij de heren-65 greep Bert Streumer, die net op tijd hersteld was van een kuitblessure, andermaal naar het goud. Bij de dames-40 pakte Anja Heijnen dankzij een sterk fietsonderdeel het zilver.

 UITSLAGEN WK DUATHLON EDINBURGH (GBR) (korte afstand) 
MANNEN

-----------------------------
1 Bart Aernouts BEL 1:50:22
2 Rob Woestenborghs BEL 1:50:24
3 Joerie Vansteelant BEL 1:50:30
4 Victor del Corral ESP 1:51:06
5 Sergio Silva POR 1:51:46
6 Damien Derobert FRA 1:52:58
7 Adam Bowden GBR 1:53:38
8 Sean Jefferson USA 1:53:54
9 Ramos Herrera MEX 1:54:13
10 Richard Hobby GBR 1:54:16
VROUWEN ----------------------------
1 Catriona Morrison GBR 2:02:47
2 Sandra Levenez FRA 2:03:05
3 Felicity Sheedy AUS 2:06:14
4 Jenny Schulz GER 2:06:20
5 Ana Burgos ESP 2:06:42
6 Katie Ingram GBR 2:07:10
7 Andrea Steyn RSA 2:07:58
8 Ruth Van der Meijden 2:08:37
9 Stefanie Bouma 2:10:53
10 Inmaculada Pereiro ESP 2:10:59

Bronnen / Links:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
International Triathlon Union