«

Brons voor Van der Smissen in Powerman Geel

GEEL (BEL) - Armand van der Smissen is zondag als derde geëindigd in de Geelse Powerman duathlon. Hij moest in de afsluitende run Jochen Neyrinck en Soren Bystrup voor laten gaan. Opvallender was het feit dat Joerie Vansteelant en Anthony Le Duey het podium misten. Bij de dames ging de winst naar Ulrike Schwalbe, die Susanne Svendsen te snel af was. De Duitse duldde in het eerste lopen alleen Svensen naast zich, maar de Deense moest tijdens het fietsen twee minuten prijsgeven. Schwalbe kon zo vlot uitlopen naar een nieuwe overwinning in Geel.

Foto: Armand van der Smissen begint aan het fietsonderdeel (foto: Powerman Geel)

De wedstrijd bij de heren bleef spannend tot aan de laatste run. In de eerste run bleef een groep van acht favorieten bijeen, en op het fietsonderdeel konden alleen Jeremy Boulogne en Julien Brazie het tempo niet volgen. Pogingen van Vansteelant en Le Duey om tijdens het fietsen weg te rijden strandden, als gevolg waarvan een zestal atleten nagenoeg gelijktijdig aan het lopen begon. Neyrinck bleek tot eenieders verrassing uiteindelijk nog over de beste benen te beschikken.

Bij de korte afstandrace was er ook Nederlands succes. Wim Nieuwkerk won deze race in een tweestrijd met Tim van Hemel. In de juniorenrace was er een derde plaats voor Juul van de Kruis. Erik van der Heijden bleek niet goed hersteld van de duathlon Alpe d’Huez een week eerder (waar hij eerste junior werd) en moest met de vijfde plaats genoegen nemen.

UITSLAGEN
POWERMAN GEEL (BEL)
MANNEN -----------------------------
 1 Jochen Neyrinck   BEL 2:40:46
 2 Søren Bystrup    DEN 2:41:02
 3 Armand vd Smissen     2:41:31
 4 VJoerie ansteelant  BEL 2:42:08
 5 Anthony Le Duey   FRA 2:42:35
 6 Matt Moorhouse    GBR 2:43:12
 7 Jérémy Boulogne   FRA 2:43:42
 8 Julien Brazy     FRA 2:44:49
 9 Lee Piercy      GBR 2:44:57
10 Daniel Mccarthy   GBR 2:47:37
VROUWEN ----------------------------
 1 Ulrike Schwalbe   GER 3:02:49
 2 Susanne Svendsen   DEN 3:04:24
 3 Jacqueline Uebelhart SUI 3:09:47
 5 Anne-Marie Dupont  BEL 3:10:14
 6 Birgit Jacobi    GER 3:15:49
 7 Martine Van Hoolandt BEL 3:19:40
 8 Kim Vandewaetere   BEL 3:24:36
 9 Marlot Maas     BEL 3:25:00
10 Veronique Platteeuw BEL 3:25:26

Bronnen / Links:
Armand van der Smissen
Powerman Geel
3athlon.be

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.