World Cup Triathlon Holten sterk en maximaal bezet

HOLTEN – De deelnemerslijst van de ITU World Cup-wedstrijd in Holten op
10 juli telt verschillende sterke triatleten. Holten is de vijfde wedstrijd uit het World Cup circuit 2010, dat op verschillende continenten wordt afgewerkt. Behalve voor de wereldranglijst van de internationale triathlonbond ITU tellen de punten die in Holten verdeeld worden voor kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2012.

Bij de
MANNEN
start onder meer William Clarke, oud-Europees en Wereldkampioen bij de beloften. Ook de ervaren Rus Yulian Malyshev en Danylo Sapunov uit de Oekraine staan hoog geklasseerd op de ITU-ranglijst. De talentvolle Australische ploeg wordt aangevoerd door James Seear. Seaar, 18-de op de wereldranglijst ,werd vorig jaar tweede bij de finale van de World Championship Series in Gold Coast en voert dit jaar het ITU-klassement voor neosenioren tot 23 jaar aan. De leidster in het klassement voor neosenioren dames, Yuliya Sapunova uit de Oekraïne is in Holten ook van de partij.

De belangstelling voor deelname in Holten is groot. In beide categorieën gaat het maximale aantal van 75 triatleten, afkomstig uit meer dan dertig verschillende landen, van start. Eén Nederlander, Luc van Es, neemt deel aan de wedstrijd voor elite-heren. De andere Nederlandse elite-heren, zoals Sander Berk, Tim Dullaart en Bas Diederen, hebben gekozen voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap Olympic Distance, dat ’s ochtends in Holten wordt gehouden. “Ik ga voor de Nederlandse titel, en niets minder”, zegt titelverdediger Bas Diederen.

Bij de dames wordt de strijd om het Nederlands Kampioenschap tegelijkertijd met de elite-wedstrijd gehouden. Aan de start staan zes Nederlandse dames. “Mijn doel is een top-vijf finish en hopelijk de Nederlandse titel”, zegt Lisa Mensink. Birgit Cals-Berk zal voor de laatste maal in Holten actief zijn. Zij neemt na dit seizoen afscheid van de professionele triathlonsport en wil in Holten nog één keer vlammen. “Ik zou niets liever dan voor de vijfde keer Nederlands Kampioen te willen worden maar er zijn dit jaar wel veel kapers op de kust”, verklaart Berk. Rachel Klamer ontbreekt; de talentvolle Denekampse is nog onvoldoende hersteld van een voetblessure.

Bronnen / Links:
Stichting Triathlon Holten