Nicola Spirig prolongeert Europese titel in Ierland

ATHLONE (IRL) - Nicola Spirig maakte zaterdag haar favorietenrol op het Europees kampioenschap triathlon helemaal waar. Met een voorsprong van twaalf seconden op de Francaise Carole Peon prolongeerde de Zwitserse in het Ierse Athlone de titel. Vorig jaar was Spirig ook al de beste in Holten. Spirig had na het zwemmen nog vijftig seconden achterstand op de Deense Line Jensen. Na vijftien kilometer werd deze topzwemster bijgehaald en kwam een groep van zeventien voorop met alle grote namen. De enige Nederlandse deelneemster Lisa Mensink kwam als achttiende uit het water, maar miste in de wisselzone net de slag en belandde in de tweede groep.

Spirig kwam in de tweede wissel al als snelste uit de startblokken en bleef met een lichte voorsprong vooruit. Voor Mensink kwam toen de moeilijke fase, waarin ze naar de dertigste plaats wegzakte. Met het oog op de drie komende World Cup wedstrijden besloot ze na vijf kilometer uit te stappen.

Eerder die dag was dat ook bij de juniores gebeurd. Neiske Becks lag riant aan de leiding na het zwemmen (25 seconden) en fietsen, waarop ze de voorsprong uitbouwde tot veertig tellen. Bij de Limburgse triatlete schoot na een kilometer een krampscheut in het middenrif, waardoor ze acuut de strijd moest staken.

Zondag komen de mannen in actie.

UITSLAGEN
EK TRIATHLON ATHLONE (IRL)
VROUWEN ----------------------------
 1 Nicola Spirig    SUI 1.57.58
 2 Carole Peon     FRA 1.58.10
 3 Lisa Norden     SWE 1.58.20
 4 Ainhoa Murua     ESP 1.58.35
 5 Aileen Morrison   IRL 1.58.52
 6 Magali Di Marco   SUI 1:59:00
 7 Alexandra Razarenova RUS 1:59:03
 8 Annamaria Mazzetti  ITA 1:59:06
 9 Emmie Charayron   FRA 1:59:18
10 Hollie Avil     GBR 1:59:37

Bronnen / Links:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
EK Triathlon 2010, Athlone

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.