Toppers stevenen af op Holten

HOLTEN – Komende weekeinde is Holten de vijfde tussenstop in het internationale World Cup circuit van de ITU. Het Twentse dorpje kent de primeur van de eerste World Cup triathlon op Nederlandse bodem.mOp het parcours dat vorig jaar het decor was van het Europees Kampioenschap zullen 68 vrouwen en 75
MANNEN
acte de présence geven. Zaterdag om 11.30 openen de vrouwen het bal, waarbij met name Lisa Mensink en Birgit Cals-Berk om de gunsten van het Nederlandse publiek zullen strijden. Zij zullen gebrand zijn op een podiumplaats, maar krijgen competitie van onder meer Elisabeth Bravo, Erin Densham, Marie Rabie en Helle Frederiksen. In deze serie zijn ook de NK-titels 2010 te vergeven en komen in totaal zes Nederlandse vrouwen in actie. In de voormiddag om 13.45 uur komen de
MANNEN
aan bod, waarbij Martijn Dekker en Luc van Es de Nederlandse eer hoog zullen houden tegen onder andere James Seear, Rüdi Wild en Reinaldo Collucci. Zij krijgen echter nog een aardige tegenstand van het Russische smaldeel van onder andere Yulian Malyshev, Ivan Valsiliev en Ivan Tutukin.

Het gros van de Nederlandse top, waaronder Sander Berk, Bas Diederen en Tim Dullaart, start echter niet in de ITU World Cup serie, maar in de nationale wedstrijdserie om 10.15 uur, waarin voor de heren om de NK-titels zal worden gestreden.

Bronnen / Links:
ITU
Triathlon Holten