Ruth van der Meijden wint duathlon Alpe d’Huez

ALPE D’HUEZ (FRA) – In de aanloop naar de Triathlon Alpe d’Huez werd er dit jaar voor het eerst op zondag ook een duathlon georganiseerd. Hierbij werd allereerst vijf km gelopen in Bourg d’Oisans, om vervolgens bij het fietsen over 15 km een hoogteverschil van 1000 meter te overbruggen, waarna men tot slot nog 2,5 km moest hardlopen op de Alp. Bij de vrouwen ging de winst daarin naar Ruth van der Meijden, die op alle onderdelen de snelste was. Bij de heren was Wim Nieuwkerk met een vijfde plaats de snelste Nederlander, maar ook Huub Maas, Wouter Kegge en Armand van der Smissen wisten zich in de top-tien te nestelen. De winst ging naar Victor del Corral Morales. De veelzijdige Spanjaard behaalde eerder dit jaar zilver op het EK duathlon èn op het EK crosstriathlon. Net als Van der Meijden zette Del Corral de wedstrijd vanaf de start naar zijn hand.

Ook in de diverse leeftijdscategorieën was er Nederlands succes op de ‘Nederlandse berg’. Huub Maas was de snelste master, voor Armand van der Smissen. Bij de neosenioren won Alexander Picard, en eindigde Maikel Zuijderhoudt op plaats drie. Bij de junioren was Erik van der Heijden de snelste, voor Juul van de Kruis.

Woensdag vindt de lange triathlon plaats, en donderdag de triathlon over de korte afstand. Beide wedstrijden kennen ook een brede Nederlandse vertegenwoordiging.

 UITSLAGEN DUATHLON ALPE D'HUEZ (FRA) 
MANNEN
 ----------------------------- 
1 Victor del Corral ESP 1.15.38
 2 Cyrille Ballester FRA 1.16.59
 3 Nicolas Racadon FRA 1.17.14
 4 Stephan Wenk SUI 1.17.27
 5 Wim Nieuwkerk 1.17.51
 6 Huub Maas 1.18.58
 7 Alexandre Blain FRA 1.19.15
 8 Wouter Kegge 1.19.39
 9 Yannick Bourseaux FRA 1.20.41
 10 Armand vd Smissen 1.20.53 
VROUWEN 
----------------------------
1 Ruth vd Meijden 1.29.54
 2 Morgane Riou FRA 1.33.43
 3 Marilyne De Lagarde FRA 1.38.19
 4 Aline Choretier FRA 1.41.58
 5 Isabelle Henry FRA 1.43.26

Bronnen / Links:
Armand van der Smissen
Duathlon Alpe d’Huez