Nederlanders op podium in Bocholt en Moritzburg

BOCHOLT (GER) – In de Aasee Triathlon van Bocholt was er zondag succes voor Monique Burger op de Olympische Afstand. Zij won de wedstrijd met ruime cijfers en leidde de wedstrijd van start tot finish. Op de midden-afstand deden de Nederlanders ook goede zaken. Eddy Lamers eindigde er als tweede, zes minuten achter Alexander Janitzki. Martijn Paalman finishte als zesde, en ook Sjoerd Hermsen en Ruben Crusio pakten met plaatsen acht en negen nog een fraaie notering. Ook bij de vrouwen nog hoge noteringen voor Nederlandse atleten, met Grada Boschker op de derde plaats en Femke Huijbrechts op plaats zes.

MORITZBURG (GER) – In de Schlosstriathlon in het Oost-Duitse Moritzburg is Bianca Nijhof als tweede geëindigd. Zij kwam kort na Tina Preisler als tweede dame uit het water, om vervolgens op de fiets een ruime voorsprong te nemen. In de tweede wissel had ze een voorsprong van zo’n tien minuten op Nancy Nöske, die echter op de marathon Nijhof nog wist in te rekenen. Bij de
MANNEN
eindigde Thijs Koelen op een vierde plaats. Na het fietsen leek Koelen af te stevenen op een podiumplaats, maar werd lopend door de Roemeen Mihai Alin Baractaru, die de snelste marathontijd van de dag neerzette, ingerekend.

PONTEVEDRA (ESP) – In de European Cup triathlon van Pontevedra was Birgit Cals-Berk de enige Nederlander in het elite-veld. Ze eindigde er op een vijftiende plaats. De wedstrijd werd gewonnen door Jodie Swallow. Zij bevond zich in een kopgroep van zes, die het achtervolgende peloton op de fiets voor wist te blijven. Na de wissel sprong Swallow weg en was daarna niet meer te achterhalen. Bij de heren werd de wedstrijd van start tot finish gedomineerd door Javier Gomez, die na het zwemmen met driekwart minuut voorsprong op de fiets sprong en vervolgens op de fiets solerend verder ging, daarbij geholpen door zijn Spaanse ploeggenoten die de organisatie in het achtervolgende peloton afstopten.

Bronnen / Links:
Aasee Triathlon Bocholt
Schloss-Triathlon Moritzburg
International Triathlon Union