Kleine afvaardiging naar EK Triathlon Athlone

NIEUWEGEIN - Technisch Directeur Adrie Berk heeft de samenstelling van de Nederlandse ploeg voor het EK Triathlon over de Olympische Afstand in het Ierse Athlone vrijgegeven. Berk heeft een relatief kleine ploeg opgesteld, vanwege de drukke internationale wedstrijdkalender in de maand juli. Nederland organiseert een week na het EK in Holten een World Cup wedstrijd, en er staan ook nog internationaal hoog aangeschreven wedstrijden in Londen en Hamburg op de planning.

Luc van Es, Martijn Dekker en Peter de Vries vormen de herendelegatie. Van Es nam in 2008 in Lissabon en in 2009 in Holten al deel aan een EK. Dekker en De Vries maken hun debuut op een internationaal kampioenschap
bij de senioren. Alle drie de atleten maken deel uit van het Nationaal Triathlon Trainingscentrum (NTC) in Sittard. Favorieten voor de EK-titel zijn de Brit Alistair Brownlee en regerend kampioen Javier Gomez uit Spanje. De elite heren wedstrijd vindt plaats op zondag 4 juli om 15.30 lokale tijd.

Bij de dames start Lisa Mensink met top-tien ambities. Vorig jaar in Holten bereikte ze de tiende positie en dit jaar hoopt de in Canada woonachtige atlete op meer. Mensink is ook actief in de World Championchip Series, waarin de beste atleten ter wereld tegen elkaar uitkomen. De wedstrijden in Londen en Hamburg maken deel uit van dat circuit. Favoriete bij de dames is regerend Europees kampioene Nicola Spirig uit Zwitserland, die recent de World Championships triathlon in Madrid won. De elite dames starten zaterdag 3 juli om 15.30.

De juniorenploeg wordt gevormd door Neiske Becks, Marwin Iedema en Marco Akershoek. Becks heeft als tweedejaars junior, gezien haar elfde plaatsen bij het EK en WK vorig jaar, reëel uitzicht op een top-6 notering. Iedema en Akershoek startten vorig jaar ook tijdens het EK in Holten en proberen die ervaring nu te gebruiken om zich te kwalificeren voor het WK, dat later dit jaar in Boedapest zal plaatsvinden. De dames junioren starten zaterdag 3 juli om 13.30 lokale tijd. De heren junioren zondag 4 juli om 13.30.

De ploegleiding is in handen van coach Eric van der Linden, fysiotherapeut Tim Rost en technisch directeur Adrie Berk.

Bronnen / Links:
Nederlandse Triathlon Bond
EK Triathlon OD, Athlone (IRE)

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.