Cora Vlot gaat voor overwinning vijf in Oud-Gastel

OUD-GASTEL – De 26e editie van de triathlon van Oud-Gastel, dit jaar getooid met de naam van de nieuwe hoofdsponsor Verwer & Janssen, kent zaterdag een recordaantal van meer dan vijfhonderd deelnemers aan het vertrek. De incourante afstand van de éénderde triathlon is daar mede debet aan. Vorig jaar haalde de organisatie deze afstand, die ze in de eerste jaren nog hanteerden, ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum uit de mottenballen, en met succes. Zoveel zelfs, dat ze besloten om het niet een éénmalige gelegenheid te laten zijn.

Bij de heren zal een duo van ‘local heroes’ proberen een stempel op de wedstrijd te drukken. Met Rob Musters en Gerbert van den Biggelaar heeft Oud-Gastel twee stevige ijzers in het vuur voor hoge noteringen. Zij zullen het moeten opnemen tegen onder andere viervoudig winnaar Bert Flier, Cesar Beilo , Vincent Bruijns, Gerrit Heusinkveld, Carlo van den Bergh en Anton Mol. Het moge duidelijk zijn dat de Gastelaars het onderste uit de kan zullen moeten halen.

Bij de vrouwelijke deelnemers valt de naam van Cora Vlot op. Zij won het Gastelse evenement al vier keer en wil vast daar nog een vijfde keer aan vastplakken. Vlot krijgt zaterdag vooral concurrentie van Jolanda Nell en routinier Bianca van de Kieboom.

Zaterdag start de wedstrijd om half tien in de Roosendaalse Vliet.

Bronnen / Links:
Werkgroep Sport ‘t Veerke