Van Vlerken terug aan top in ‘thuisland’ Oostenrijk

SANKT POLTEN (AUT) – Yvonne van Vlerken heeft haar positie aan de mondialte triathlontop zondag heroverd. De voormalig wereldrecordhoudster won de prestigieuze Ironman 70.3 in het Oostenrijkse Sankt Pölten en wel in een nieuw parcoursrecord. Van Vlerken, afkomstig uit Krimpen aan de Lek, woont het grootste gedeelte van het jaar met haar partner Thomas Vanach in diens geboorteland Oostenrijk. Het werd een glorieuze, maar fel bevochten ‘thuiszege’. Na het zwemonderdeel keken de favorietes nog tegen een achterstand aan op de Oostenrijkse Eva Dollinger. Op de fiets kwam eerst voormalige wereldkampioene tijdrijden Karin Thürig aan de kop van het veld te rijden, in de tweede helft nam Van Vlerken de leiding over. Het grootste gevaar kwam nog uit de achterhoede met een ontketende Erika Csomor in de achervolging. De strijd bleef spannend tot aan de streep, waar Van Vlerken in een adembenemende sprint met de Hongaarse aan het langste eind trok. Een betere opening van het Europese seizoen kon de blonde triatlete zich niet wensen.

De wedstrijd, waaraan 3000 atleten deelnamen, werd bijgewoond door 20.000 toeschouwers. Bij de MANNEN moest de Australische titelverdediger Chris McCormack het hoofd buigen voor Filip Ospaly, die zich nog niet zo vaak aan langere afstanden heeft gewaagd. Net als bij de vrouwen won ook de Tsjech met een nieuw parcoursrecord. De Belg Marino Vanhoenacker – veelvuldig winnaar van de volledige Ironman van Oostenrijk – begon nog wel als eerste aan het lopen, maar werd uiteindelijk vierde.

 UITSLAGEN IRONMAN 70.3 ST.POLTEN (AUT) 
MANNEN

 ----------------------------- 
1 Filip Ospaly CZE 3.46.02
 2 Chris McCormack AUS 3.47.01
 3 Andreas Raelert GER 3.47.29
 4 Marino Vanhoenacker BEL 3.49.19
 5 Dirk Bockel LUX 3.51.29
 6 Michael Weiss AUT 3.51.53 
VROUWEN ----------------------------
1 Yvonne van Vlerken 4.18.56
 2 Erika Csomor HUN 4.18.56
 3 Karin Thurig SUI 4.21.34

Bronnen / Links:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Ironman 70.3 Austria, St. Pölten