Retul Zin Tool

In het vorige artikel is een introductie en uitleg gegeven van het Retul Bike Fit meetsysteem. Maar Retul levert niet alleen het 3D meetsysteem, maar ook de Zin Tool. De Zin Tool is een bijzonder ingenieus apparaat waarmee de hele fiets 3D wordt ‘gelezen’. Wanneer de fietsmeting is verricht en de juiste positie is bepaald dan wordt de hele fiets digitaal ingelezen met de Zin Tool en zo worden alle maten en afstellingen in een persoonlijk ‘bike set-up’ report weergegeven.

Wanneer je ooit een ander fiets aanschaft of wat wilt veranderen aan je eigen fiets bijv. een nieuwe aerobar dan kun je exact aflezen wat je moet aanpassen om weer op dezelfde positie te komen.

Maar ook als je nog geen fiets hebt en je aan het orienteren bent op een nieuwe fiets is de BikeFit pas compleet met het Zin Tool ‘personal bike set-up report’. Nadat de BikeFit op de Exit Fit Bike is afgerond worden alle maten ook weer ‘ingelezen’ en in je ‘personal bike set-up report’ genoteerd. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij je helpen aan de best passende fietsen. Schaf je uiteindelijk je fiets aan via onze winkel dan betaal je voor de hele BikeFit helemaal niets! Dat hoort dan bij het hele service pakket.

Hieronder zie je in een video filmpjes hoe de hele fiets wordt ‘ingelezen’. De Zin Tool wordt na 2½ min in het filmpje uitgelegd.