Nieuwkoop voor tiende keer NK midden-afstand

NIEUWKOOP – Komende zondag zullen alle ogen weer gericht zijn op de Nieuwkoopse plassen. Voor de tiende keer op rij zal de Vink + Veenman Triathlon van Nieuwkoop het decor zijn van het Nederlands Kampioenschap over de midden-afstand. Ruim 300 deelnemers (en 30 teams) gaan zondag van start in de achtentwintigste editie.

Grote favoriet in Nieuwkoop is uiteraard Bas Diederen. Diederen won de laatste twee afleveringen in Nieuwkoop en vestigde vorig jaar een nieuw parcoursrecord. Diederen kan dit jaar geduchte tegenstand verwachten van onder andere Sander Berk, Edo van der Meer en Gerbert van den Biggelaar, atleten die hun grootste successen hebben behaald op de Olympische afstand, maar die dit jaar een serieuze gooi willen doen naar de overwinning op het NK triathlon over de midden afstand.

Vanuit de hoek van de atleten van de lange afstand zullen René Poppe, Carlo van den Bergh, Erik Simon Strijk, Henk Elbertsen, Dirk Wijnalda, en Eddy Lamers de nodige spanning aan de wedstrijd toevoegen. Bij de dames zal de kampioene van 2009, Mirjam Weerd, de nodige tegenstand kunnen verwachten van Heleen bij de Vaate en Cora Vlot. Het parcoursrecord bij de dames is sinds 2007 in handen van Yvonne van Vlerken.

De start van het NK is om 11.00 uur bij jachthaven Tijsterman aan de Dorpsstraat in Nieuwkoop. De drie snelste dames en heren zullen om 16.00 uur hun NK medailles uitgereikt krijgen door de Nieuwkoopse burgemeester, Frans Buijserd. Sportwethouder Guus Elkhuizen neemt om 17.00 uur het uitreiken van de NK-medailles alle categorieën voor zijn rekening.

Bronnen / Links:
Teun Edelman
Vink + Veenman Triathlon Nieuwkoop