Holland Triathlon en ATC gaan samenwerken

ALMERE – Stichting Holland Triathlon en de organisatie van het Almeers Triathlon Circuit slaan de handen ineen. Om de triathlonsport in Almere en de rest van Nederland meer bekendheid te geven zullen de organisaties samen gaan werken. Beide organisaties zullen kennis gaan uitwisselen en waar mogelijk materiaal met elkaar gaan delen. “Op deze manier kunnen beide organisaties van elkaar profiteren, het is een win-win situatie”, aldus Richard Belderok van het ATC. “Daarnaast zetten we deze, toch Almeerse sport, nog duidelijker op de kaart.”

Het Almeers Triathlon Circuit is een circuit van vijf wedstrijden die in het voorjaar worden georganiseerd. In 2011 zal het ATC het NK Crossduathlon organiseren. Over een kleine tien dagen zal eerst nog de finale van het circuit worden afgewikkeld. Op 6 juni zal rond recreatieterrein ‘De Dobber’ de ATC Warners Huis en Tuin Triathlon gehouden worden. De finalewedstrijd (tevens meetellent voor de NTB-Verenigingscompetitie West I en de NTB Scott Age-Group Circuit) begint inmiddels al aardig vol te lopen. Een kleine 300 atleten heeft aangegeven graag een duik in de (langzaam maar zeker op temperatuur komende) Hoge Vaart te willen nemen. Tot zondag 30 mei is er gelegenheid tot voorinschrijving.
Stichting Holland Triathlon organiseert in het laatste weekend van augustus de traditionele hele triathlon. In 2010 staat op zondag ook de Premium European Cup wedstrijd over de Olympische afstand op het programma.

Bronnen / Links:
Jefry Visser, Derek Haenen
Almeers Triathlon Circuit
Stichting Holland Triathlon