Goede generale Nieuwkerk en Bij de Vaate

DORDRECHT – Wim Nieuwkerk en Heleen bij de Vaate zijn de grote favorieten voor de Powerman Holland in Horst aan de Maas over twee weken. Zaterdag wonnen zij de goed bezette duathlon van Dordrecht. Nieuwkerk bleef de verrassende Michel van de Wall en routinier Armand van der Smissen voor. Bij de Vaate fietste het vrouwenveld aan flarden. Zelfs nationaal kampioene Ruth van der Meijden was daar niet tegen opgewassen. Ze kreeg bijna drie minuten aan de koersbroek.

In de vrouwenrace nam zoals verwacht Van der Meijden de leiding bij het lopen, op een minuutje gevolgd door Bij de Vaate en Burger. Bij de Vaate nam tijdens het fietsen flink afstand en zegevierde onbedreigd. Van der Meijden, die te kampen had met een zakkend zadel werd tweede voor Monique Burger.

Bij de herenrace namen tijdens het lopen Nieuwkerk, Van de Wall en verrassend junior Juul van de Kruys de leiding. De anderen volgden na het lopen al op ruime afstand. Nieuwkerk schudde Van de Wall en Van de Kruys vlot van zich af en won ook met overmacht. Achter hem werd het nog spannend voor de tweede plaats. Wardie van Wouw kwam nog als tweede de wissel binnen, maar Van de Wall haalde het voor Van der Smissen, die na een week ziek zijn nog wel besloot te starten maar met enige reserve.

 UITSLAGEN DUATHLON DORDRECHT 
MANNEN

-----------------------------
1 Wim Nieuwkerk 1.00.05
2 Michel van de Wall 1.01.32
3 Armand vd Smissen 1.02.01
4 Dirk Londema 1.02.10
5 Wardie van Wouw 1.02.37
6 Juul van de Kruis 1.03.02 VROUWEN --------------------------- 1 Heleen bij de Vaate 1.06.48
2 Ruth van der Meijden 1.09.34
3 Monique Burger 1.10.01

Bronnen / Links:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Armand van der Smissen