Yeray Luxem en Riikka Kelja pakken eerste offroadtri Valkenburg

VALKENBURG – Na twee jaar een off-road duathlon te hebben georganiseerd, vond men in Valkenburg de tijd rijp om ook een off-road triathlon aan het evenementenpakket toe te voegen. Zondag beleefde deze zijn première, waarin de winst uiteindelijk met ruime cijfers ging naar Yeray Luxem. De jonge Belg zwom, fietste en liep vier minuten weg van Rorik Schouten. Bij de vrouwen had Riikka Kelja geen noemenswaardige tegenstand.

Foto: Winnaar Yeray Luxem.

Iedereen die in de afgelopen paar jaar al had deelgenomen aan de off-road duathlon in Valkenburg, wist wat dat zou gaan betekenen bij het mountainbiken en lopen: bepaald geen vlak parcours. De wedstrijd kent hoogteverschillen die voor Nederlandse begrippen ongekend zijn. Zo moet er bij het mountainbiken diverse malen het hoogteverschil van de welbekende Cauberg in het Polferbos diverse malen overbrugd worden. Het bosgebied achter de Cauberg, dat bij velen onbekend is, hoort bij de aanloop van het fietsparcours.

 UITSLAGEN OFF-ROAD TRIATHLON VALKENBURG 
MANNEN

-----------------------------
1 Yeray Luxem BEl 56.32
2 Rorik Schouten 1.00.33
3 William Busch BEL 1.01.59
4 Jurgen Claassen 1.03.03
5 Marcel Molendijk 1.03.30
6 Manfred Boogaard 1.03.50
VROUWEN ----------------------------
1 Riikka Kelja 1.07.27
2 Antoinette Kraal 1.34.29

Bronnen / Links:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst