Uitslagen van het ‘Zwemloop-weekend’ van het jaar

Het afgelopen weekeinde kon gerust bestempeld worden tot het ‘zwemloop-weekend’ van dit seizoen. Maar liefst vijf zwemlopen stonden er op zaterdag en zondag op het programma: Almere, Bergen op Zoom, Nuenen, Groningen en Nieuwkoop.

In de Almeerse zwemloop, de derde in het Almeers Triathlon Circuit, werd de snelste zwemtijd neergezet door de van een blessure herstellende Youri Severin. Circa één minuut achter hem pakten Menno van der Meer, Martijn Boot en Bart Rijborz een ruime voorsprong op sterke lopers Merijn Schuurman en Randy Hendriks.
Van der Meer en Boot hielden op het loopparcours het tempo strak en daardoor kwamen de achtervolgers, die inmiddels Rijborz hadden ingerekend, niet dichterbij. In de laatste ronde plaatste Boot zijn demarrage, en Van der Meer kon dit niet pareren. Bij de dames zat Marleen Vos na een spectaculaire zwemtijd in een luxepositie. Vos kon een voorsprong van drie minuten verdedigen tegenover naaste concurrente Ewa Fiuk.

In Bergen op Zoom waren Gerbert van de Biggelaar en Bianca van de Kieboom de snelsten. Van den Biggelaar was al op het eerste onderdeel bijna twee minuten sneller dan de rest. Bij de vrouwen was het spannender. Van de Kieboom moest lopend een achterstand van een kleine dertig seconden op Fenna te Kiefte goedmaken. Ze won uiteindelijk met vijftien seconden marge.

In Nieuwkoop ging de winst naar eerstejaars neosenior Niels Strijk, die zijn vorm voor het komende seizoen wilde testen. Direct na het startsignaal nam hij de leiding. Met ruim een minuut voorsprong op Tony Blom kon hij aan het looponderdeel gaan beginnen. Tijdens het lopen rukte Corné Klein op naar de tweede plaats, maar Strijk was niet meer te achterhalen.

Koen de Haan schreef Nuenen op zijn naam. Ook hij nam al bij het zwemmen een riante voorsprong. Karin van der Sangen was de winnende dame, op een vierde plaats overall.