Triathloon 2009: Van Garderen en Dijcker

LOON – De Univé Triathloon is zaterdag gewonnen Arnoud van Garderen en Judith Dijcker. Na een weekje lentezon en wind veranderde het anders loodzware, modderige mountainbike-parcours in een mooi geplaveide track met alleen een drassig slotakkoord door het gras langs het Deurzerdiepje. Kortom de weergoden waren de deelnemers de week voorafgaand aan de Triathloon goed gezind, alhoewel het op de wedstrijddag enigszins winderig en kil aanvoelde.

Evenals alle voorgaande jaren was het evenement volgeboekt met 100 individuele atleten en 15 estafetteteams. De route van de Triathloon gaat door een mooi natuurlandschap, langs o.a. een ooievaarsechtpaar, heidevelden en een hunebed. De deelnemers hadden daar niet veel oog voor, zij gingen de strijd met elkaar en zichzelf aan. Al vroeg in de wedstrijd bleek dat de zeer trouwe deelnemer Arnoud van Garderen na een aantal podiumplaatsen en goede klasseringen nu ging voor het hoogst haalbare en met succes. Na het lopen en mountainbiken had hij al een ruime voorsprong opgebouwd en kon hij rustig kano-en naar de overwinning. Hij had een kleine twee minuten voorsprong op de nummer twee, James Lowe. Wouter Schipper completeerde het podium.

Bij de heren masters tekende zich een vergelijkbare strijd af als in 2008. Maurits van der Heide en Freddy Dijk kwamen beiden rond de twintigste plaats in het parc fermee. Van der Heide wisselde sneller, beiden deden het uitstekend op de fiets waarbij Dijk zelfs oprukte naar de tweede plaats overall. Echter in de kano was de kano-ervaring van Van der Heide doorslaggevend en won hij net al vorig jaar bij de masters, met Dijk wederom als tweede.

Bij de dames was het een zeer spannende strijd. Ondanks het feit dat Karin Maarse ongeveer tien minuten van haar tijd van vorig jaar afsnoepte was het niet voldoende om de derde plaats van vorig jaar om te buigen naar een eerste dit jaar. Judith Dijcker uit Utrecht bleef haar uiteindelijk zeventien tellen de baas en werd eerste bij de dames. Jacomina Eijkelboom werd derde.

Naast de kanotriathlon vond ook nog de eerste editie van de ‘Duathloon’ plaats; een kinderduathlon die tevens de aftrap vormde voor het Jeugd- en Juniorencircuit van de regio Noord/Oost. De eerste Univé Duathloon was een enorm succes, met deelname van liefst 40 kinderen van
8 t/m 14 jaar.

 UITSLAGEN KANOTRIATHLON LOON 
MANNEN

-----------------------------
1 Arnoud van Garderen 1:22:41
2 James Lowe 1:24:27
3 Maurits vd Heijde 1:24:46 H40
4 Wouter de Schipper 1:24:53
5 Bart vd Wal 1:25:11
6 Freddy Dijk 1:25:47 H40
7 Ronald vd Haak 1:26:56 H40
8 Ritske Flootman 1:27:30 H40
9 Theo Trul 1:28:22
10 Cornelis Boschma 1:28:45
VROUWEN ----------------------------
1 Judith Dijcker 1:36:11
2 Karin Maarse 1:36:28
3 Jacomina Eijkelboom 1:39:33
4 Jonna Snoek 1:42:36
5 Elske Dijkstra 1:44:38
6 Hilde van Heuveln 1:46:18
7 Emelie Papenburg 1:47:42
8 Judith Spijkerman 1:48:19
9 Martha Meijer 1:48:54
10 Joke Cremer 1:49:50

Bronnen / Links:
Freddy Dijk