Yvonne van Vlerken en Thomas Vonach winnen op Hawaii

KONA (USA) - Yvonne van Vlerken en haar partner Thomas Vonach verblijven momenteel op Hawaii voor een trainingsstage van zes weken ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een ludieke oudejaarszwemloop, Peaman’s Birthday Bonanza, leek hen wel een leuk idee om 2008 sportief mee af te sluiten. Die ze vervolgens ook op hun naam schreven. En niet alleen dat: Van Vlerken kwam als tweede atleet kort na Vonach over de finish.

“Peaman”, ofwel Sean Pagett, staat op Big Island bekend om de verschillende wedstrijden die hij organiseert. Onder de naam van zijn bedrijf Frozen Pea Productions in Kailua-Kona zet hij zo’n 14 kleine wedstrijden per jaar op de kalender, over het algemeen leuke verschillende afstanden met combinaties van verschillende disciplines, en waar plezier voorop staat. Ook voor Van Vlerken en Vonach, maar tegelijkertijd ook een leuke onderlinge test.

Vonach kwam ongeveer 50 seconden voor van Vlerken uit het water na 1,1 km zwemmen op het orginele Ironman parcours. Allebei hadden ze verwacht grote achterstand op te lopen aangezien er heel wat goede zwemmers meededen, maar ze wisten allebei de achterstand te beperken. Bij het looponderdeel van 6,4 km konden ze hun kaarten uitspelen en wisten zodoende het hele veld in te halen en naar plaats één en twee te lopen. Het doel van Van Vlerken om haar partner in te halen wilde niet lukken, ze wist slechts twee seconden op hem in te lopen.

Voor Vonach is de huidige stage een goede voorbereiding op de Ironman van Malaysia. Van Vlerken start daar niet, haar focus ligt op de Ironmans van Frankfurt en Hawaii.

UITSLAGEN 
ZWEMLOOP KONA (USA)
MANNEN -----------------------------
 1 Thomas Vonach    AUT 37:46
 2 Geoffrey Whitener  USA 40:09
 3 Ben Fisher     USA 41:03
 4 Jason Nixon     USA 42:44
 5 Kevin Murar     USA 42:49
 6 Eddie Herd     USA 42:56
 7 Jon Jokiel     USA 43:02
 8 Kyle Bradley    USA 44:19
 9 Sam Brown      USA 45:43
10 Julian Hachmeist  USA 47:44
VROUWEN ----------------------------
 1 Yvonne Van Vlerken    38:44
 2 Jennifer Nottage  USA 42:04
 3 Crystal Pitney   USA 43:26
 4 Summerly Morton   USA 46:33
 5 Laurie Beers    USA 49:25
 6 Kaeti Ecker     USA 49:47
 7 Kailin Acheson   USA 50:29
 8 Maureen Kearney   USA 50:37
 9 Bobbi Reif-Acheson USA 51:41
10 Tara Paproski    USA 52:13

Bronnen / Links:
Yvonne van Vlerken
West Hawaii Today

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

»
«