ISAAC presenteert nieuwe carbonlijn tijdens Bike Motion Benelux

Tijdens Bike Motion Benelux presenteert ISAAC haar carbon monocoque fietsen en frames voor het seizoen 2009. Er zijn interessante nieuwe kenmerken en verbeteringen in overvloed bij een van de pioniers op het gebied van carbon monocoque-technologie. ISAAC’s opvallende nieuwe collectie bestaat uit acht high-end modellen in verschillende disciplines en prijsklassen.

Aan de top van de nieuwe racecollectie staat de Ultra Sonic. Dit 880 gram lichte, met de hand gemaakte monocoque frame introduceert een aramidevezel die tot nog toe niet toegepast werd in de wielerindustrie. De typische rode kleur is duidelijk zichtbaar aan de uiteinden van zowel voor- als achtervork. De buitenlaag bestaat uit een ultradun 1K weefpatroon dat zorgt voor een hoge impactweerstand en een laag gewicht. Zeven verschillende soorten materiaal worden er toegepast in de Ultrasonic. Voor verschillende delen van het frame worden materialen geselecteerd op basis van hun specifieke eigenschappen. De ISAAC Ultrasonic is misschien wel het meest geavanceerde en vooruitstrevende frame van dit moment.

Een ander nieuw model is de Force. Deze is gemaakt uit een volledig nieuwe mal en beschikt over enkele van ISAAC’s meest bekende innovaties zoals de Dual-Diameter Balhoofdbuis en het Asymmetrisch balhoofdstel. Het slechts 1150 gram wegende frame is beoordeeld met het EFBe “Top Performance” certificaat en is verkrijgbaar in
2 opvallende kleurstellingen.

Op het gebied van tijdrijden en triathlon presenteert ISAAC drie modellen dit seizoen. De Joule-Aerotic Pro is een verder verbeterde versie van het concept dat al meerdere aansprekende resultaten geboekt heeft in het internationale triathloncircuit. De Joule-Aerotic is een andere versie met o.a. een zeer praktische, verwisselbare zadelpen. Een vereenvoudigde materiaalspecificatie heeft een interessante prijs opgeleverd. De Joule-Aerotic is in 2008 door de lezers van het Duitse blad ‘Triathlon’ uitgeroepen tot Triathlonfiets van het jaar, voor de Cervélo PC3 en de Kuota Kueen-K. De Duitse lezers erkennen het innovatieve design, de technische details en de oogverblindende looks mede als de zeldzame exclusiviteit van ISAAC’s revolutionaire concept.
De Aerotic heeft zichzelf bewezen in de internationale competitiestrijd in de handen van Marino Vanhoenacker. De Belgische lange-afstandtriatleet gebruikte zijn Isaac Joule-Aerotic om zijn overwinning in de Ironman Oostenrijk veilig te stellen, alsmede zijn op drie na beste fietstijd en vijfde plaats overall in de Ironman Hawaii. De Joule-Aerotic’s uitstekende competitie succes, in het eerste seizoen van het nieuwe model, heeft zonder twijfel bijgedragen aan het positieve effect in de verkiezing.
Zowel de Joule-Aerotic Pro als de Joule-Aerotic zijn dit seizoen ook verkrijgbaar in de nieuwe maat XXS.

ISAAC is een ware innovator, als bedenker van het Dual-Diameter systeem in 2001. Deze innovatie vind je niet alleen op elke ISAAC, maar tegenwoordig wordt deze techniek door vrijwel de gehele wielerindustrie toegepast. ISAAC blijft vooruitstrevend, met als meest recente voorbeeld Synthetic Sphere Resin. Deze speciale hars zorgt voor een sterk verbeterde impactweerstand en wordt in 2009
op alle modellen toegepast.

Bronnen / Links:
Job Vrancken
ISAAC Carbon
Peza Trading