«

Nederlandse junioren handhaven zich in Britse elite sprintrace

GLASGOW (GBR) - Zondag vond in Glasgow een supersprint (300 m zwemmen, 7 km fietsen, 2.2 km lopen) plaats die deel uitmaakt van het Britse topcircuit, de Corus Elite Series. Op uitnodiging van naamssponsor Corus stonden zes Nederlandse junioren aan de start die de strijd aangingen met de brede Britse top en andere internationale senioren en junioren. Met drie Olympiagangers - Samantha Warriner (NZL), Will Clarke en Alistair Brownlee - aan de start was het een sterk bezet evenement. Niet verbazingwekkend ging de overall-overwinning dan ook naar twee van hen: Warriner en Clarke.

Alle nederlandse junioren - Tim Dullaart, Lesley Derks, Jesper van Arkel, Rachel Klamer, Neiske Becks, Ashley Schouwenaar - finishten in de seriewedstrijden bij de eerste tien en mochten daarmee door naar de finalewedstrijd, met uitzondering van Becks. Zij werd gediskwalificeerd omdat ze in de seriewedstrijd met zwemmen in leidende positie een boei had gemist.
In de finalewedstrijd reikte Tim Dullaart tot een zevende plaats; Rachel Klamer finishte als tiende bij de vrouwen. Voor alle junioren was het een prima ervaring in deze spectaculaire wedstrijdformule.

UITSLAGEN
TRIATHLON GLASGOW (GBR)
MANNEN -----------------------------
 1 Will Clarke    GBR  22:27
 2 Alistair Brownlee GBR  22:55
 3 Dann Brook     GBR  23:04
VROUWEN ----------------------------
 1 Samantha Warriner NZL  24:48
 2 Christiane Pilz  GER  24:51
 3 Jodie Swallow   GBR  24:58

Bronnen / Links:
Peter Scheres

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.