Bouma en Van der Meijden weer in top-tien bij Franse GP

NANCY (FRA) – Zondag was Nancy het decor voor de finale van de Franse Grand Prix Duathlon serie. Deze wedstrijden hebben steeds een groot deel van de internationale top aan de start. De
MANNEN
race kende een overwinning voor Rob Woestenborghs, voor Sergio Da Silva en Laurent Galinier. Bij de dames debuteerde meervoudig wereldkampioene Catriona Morrison in de Grand Prix. Ze duldde tot halverwege het fietsen haar ploeggenote Sandra Levenez in haar wiel en zette toen solo door. Voor Stefanie Bouma en Ruth van der Meijden werd een inhaalrace bekroond met plaatsen vijf en zes.

Nadat Da Silva en Dereere de snelsten waren tijdens het eerste lopen ontstond een kopgroep van ongeveer twintig atleten. Op de niet zo steile, maar door de wind lastige helling van een kilometer die zes keer moest worden bedwongen dunde deze groep uit tot elf atleten. Uiteindelijk wisten Galinier en de Belgen Woestenborghs en Aernouts nog weg te rijden. Da Silva kwam juist tekort voor goud.

Armand van der Smissen belandde in de eerste grote groep die voor plaats twaalf ging lopen Een goede wissel bracht hem tijdelijk op positie dertien, uiteindelijk finishte de Tilburger als achttiende, beter dan door hem verwacht. Na de verplichte zomerstop als gevolg van een gescheurde hamstring wilde het nog niet echt vlotten. Omdat Van der Smissen op vrijdag ziek werd overwoog hij even niet te starten, maar omdat hij koortsvrij bleef besloot hij in het belang van zijn Franse club – de Grand Prix Series zijn clubwedstrijden waarin de 18 sterkste clubs van Frankrijk mogen uitkomen in de eerste divisie – toch te starten.

Bij de vrouwen zaten Bouma en Van der Meijden in een groep van twaalf die in de achtervolging waren op Morrison en Levenez. In een bloedstollende eindsprint kregen ze in dezelfde tijd de plaatsen vijf en zes toegewezen en toonden ze klaar te zijn voor het WK korte afstand dat over twee weken in Rimini gehouden wordt. Van der Smissen heeft de uitnodiging om hier deel te nemen naast zich neergelegd. Hij richt zich op de maand oktober, met het NK duathlon in Oss en het NK marathon in Eindhoven.

 UITSLAGEN DUATHLON NANCY (FRA) 
MANNEN

-----------------------------
1 Rob Woestenborghs BEL 1:10:30
2 Sergio Da Silva POR 1:10:45
3 Laurent Galinier FRA 1:11:05
4 Barg Aernouts BEL 1:11:09
5 Kris Coddens BEL 1:11:19
6 Benjamin Grenetier FRA 1:11:20
7 Nicolas Capoferri FRA 1:11:24
8 Fabrice de Marco FRA 1:11:28
9 Stéphane Valenti FRA 1:11:31
10 Rafael Baugh AUS 1:11:45
VROUWEN ----------------------------
1 Katriona Morrison GBR 0:55:25
2 Sandra Levenez FRA 0:56:16
3 Nathalie Moreau FRA 0:57:26
4 Sylvie Quittot FRA 0:57:28
5 Stefanie Bouma 0:57:29
6 Ruth van der Meyden 0:57:29
7 Isabelle Ferrer FRA 0:57:38
8 Linda Gounoiseau FRA 0:57:38
9 Maryline Delagarde FRA 0:57:39
10 Juliette Coudray FRA 0:57:43

Bronnen / Links:
Armand van der Smissen