Petra Maarsingh derde bij BK Duathlon Kortrijk

KORTRIJK (BEL) / BEAUVAIS (FRA) – In Kortrijk werd zaterdag gestreden om het Belgisch Kampioen duathlon. Topfavoriet Joerie Vansteelant maakte zijn favorietenrol waar en won met een ruime marge. Bij de vrouwen ging de titel naar Anja Buysse. Achter haar en Jessica Majon pakte Petra Maarsingh de derde plaats. Het BK-brons was voor de nummer vier in de wedstijd, Laetitia Mayon.

Vansteelant hield bij de eerste run Nicolas D’Harveng en Antoine Duvivier in zijn kielzog, maar op de fiets werd zijn overmacht overduidelijk. In de tweede wissel had hij inmiddels zes minuten voorsprong. Achter hem kwam alles weer samen. D’Harveng maakte zeker kans om het podium, maar blesseerde zich in de wisselzone. In de tweede run waren Jeroen Maetens en Roel Pauwels de sterksten en liepen weg van de rest. In de laatste klim naar de finish bleek Maetens over de beste benen te beschikken. Hij pakte dus het zilver, Roel Pauwels brons.

Een stuk zuidelijker, in de duathlon in het Franse Beauvais, waren de Nederlanders minder fortuinlijk. Een achtste plaats voor Stefanie Bouma was de beste Nederlandse prestatie in deze sprint-duathlon, de vierde manche van de Franse Grand Prix serie. De vrouwenrace werd gewonnen door Alexandra Louison, haar vierde zege op rij. Bij het fietsen maakte Bouma deel uit van de negenkoppige kopgroep. Ruth van der Meyden liep vanuit de tweede fietsgroep naar de dertiende plaats. Bij de heren won Sergio Silva. Nieuwkerk verloor tijdens het fietsen de aansluiting na een bijna-valpartij. Van der Smissen finishte als negentiende, maar blesseerde vlak voor binnenkomst zijn rechter hamsting. Deelname aan het WK lange afstand in Geel over vijf weken wordt hierdoor onzeker.

Bronnen / Links:
Vincent van Os
Armand van der Smissen